”Vreau să știu”, un proiect marca Orange, dedicat copiilor cu deficiențe de auz

Oricine are dreptul la cunoaștere, la educație, motiv pentru care Fundația Orange și-a manifestat susținerea pentru copiii cu deficiențe de auz, astfel că va lansa un program inedit.

2

În cadrul programului ”Lumea prin culoare și sunet”, Fundația Orange va oferi sprijin pentru proiectul ”Vreau să știu”, ce a fost dezvoltat de organizaţia Junior Achievement România și care are ca scop acordarea de sprijin pentru 200 de elevi cu deficienţe de auz să înveţe să comunice mai uşor şi să devină independenţi.

Programul este dedicat elevilor de liceu cu deficienţe de auz înscrişi în liceele speciale din ţară şi are că scop dezvoltarea abilităţilor necesare pentru obţinerea unui loc de muncă sau pentru dezvoltarea unui proiect antreprenorial, prin participarea la activităţi learning by doing la clasa şi prin întâlniri cu angajatori din comunitatea locală. Proiectul “Vreau să ştiu” se derulează în şapte licee speciale din Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Focşani, Buzău, Galaţi şi Iaşi.

”Liceenii vor fi sprijiniţi să îşi descopere şi dezvolte abilităţile interpersonale şi să îşi crească motivaţia şi încrederea în obţinerea unui loc de muncă după absolvirea liceului. Ei vor analiză opţiuni de carieră şi vor învaţă cum să identifice abilităţile care îi pun în valoare, cum să-şi facă un portofoliu şi să se prezinte la un interviu de angajare. În plus, ei vor primi la clasa vizitele unor consultanţi voluntari Orange, care vor aduce exemple concrete bazate pe experienţele lor personale şi profesionale”, afirmă iniţiatorii proiectului.

De asemenea, în urma acestui proiect, elevii şi profesorii beneficiază de manuale şi materiale educaţionale care să-i ajute să simuleze în clasa situaţii care se regăsesc în mediul de afaceri, să realizeze dezbateri şi jocuri de rol.

Sursa: fundatiaorange.ro

Share this post

No comments

Add yours