Trăiește o experiență de vis: Află cum e să fii pescar pentru o zi și ajută comunitățile din Deltă

La doar o zi de când OMNIASIG Asigurări a anunțat că va susține proiectele Fundației ”Ivan Patzaichin – Mila 23”, reprezentanții acesteia au vorbit, pentru prima data, despre lansarea campaniei ”Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării’, ce propune un nou tip de activitate în sprijinul comunităților din Deltă.

delta-dunarii-patzaichin

Astfel, în urma acestui proiect vor fi lansate, dar și duse la bun sfârșit mai multe proiecte de ecoturism, la care se lucrează de mult timp, mai ales că fundația are un partener de nădejde, cu multa experiență în dezvoltarea turismului de bun simț pe Dunăre, GIZ.

Vă invit să ne urmăriți în continuare, să vedeți cum vom face din lotcă gondola Deltei, și cum vom ajuta astfel să strălucească din nou un simbol al Deltei care este, în acest moment, pe cale de dispariție, ca o specie rară de păsări. Și vă mai invit să veniți alături de noi, să oprim acest proces, prin practicarea unui turism responsabil, de bun simț, natural.” a spus Ivan Patzaichin.

”Lotca Habitat” este un proiect inedit, prin care va fi lansat pescaturismul, un concept nou în România, dar din ce în ce mai popular la nivel european, prin care li se propune turiștilor să încerce, alături de pescari, o zi din viața acestora. Astfel, din lotcă, turiștii vor însoți pescarii în traseul lor zilnic printre vârșe și vintire, și vor putea găti împreună masa tradițională de pește în gospodăria acestora, sau direct pe mal, chiar în gradina de legume.

În următoarea perioadă, prototipul lotcii pentru pescaturism va fi expus pentru următoarele două luni la Centrul de Informare și Promovare a Destinației Eco Delta Dunării, de pe faleza Tulcea.

Publicul prezent la lansare a făcut cunoștință și cu cele 5 familii de pescari din proiect. Acesta se va derula pentru început în Mila 23, unde se la sfârșitul lunii mai 2015, familiile Trofimov, Buhaev, Covaleov, Munteanu și Iliev vor începe tururile de pescaturism cu lotca pe trasee speciale, dedicate, transformând astfel activitatea lor de zi cu zi într-un produs turistic.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours