Fundația Carrefour trasează strategia de CSR pentru 2015: În ce proiecte va investi

Înființată în anul 2000, Fundația Carrefour s-a implicat activ în proiectele de responsabilitate socială, iar recent a prezentat care este strategia de CSR, dar și campaniile pe care le va susține în România în perioada următoare.

ovidiuro_1

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Carrefour au prezentat planurile și eforturile pe care le vor face în perioada imediat următoare în domeniul responsabilității.

Printre cei prezenți la eveniment au fost ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul, directorul general Carrefour România, Jean Baptiste Denoncourt și Președintele Samusocial international, Xavier Emmanuelli. Aceștia au participat și la inaugurarea de către asociația Samusocial a unui centru de asistența socială pentru persoanele fără adăpost.

„Salut acțiunile de ajutorare a persoanelor lipsite de mijloace din România, desfășurate de Fundația Carrefour și asociația Samusocial. Efortul comun trebuie să continue în favoarea unei veritabile mobilizări – la toate nivelurile: autorități, actori din domeniul economiei solidare – în lupta împotriva excluziunii.” a declarat Excelența Sa, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să avem o contribuție pozitivă în viața celor mai puțin norocoși dintre noi. Carrefour România, alături de Fundația Carrefour, și-au intensificat în ultimii ani eforturile în domeniul protecției sociale, tendință pe care o vom menține și în viitor. Suntem bucuroși să putem contribui la proiectele sociale dezvoltate de Samusocial România, unul dintre partenerii noștri cei mai importanți”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director General Carrefour România.

În România, Fundația Carrefour a sprijinit, între altele, programul asociației OvidiuRo ”Fiecare copil în grădiniță”, Banca de Alimente a Crucii Roșii Române și programul ”Grădina Bio”, derulat de asociația Ateliere fără Frontiere.

Principalele direcții de intervenție ale Fundației Carrefour sunt programele care oferă ajutor umanitar de urgență și cele de solidaritate.

Sursa: Mediafax

Share this post

No comments

Add yours