Sportivii paralimpici, susţinuţi financiar de participanţii la DHL Carpathian Marathon

Comitetul Național Paralimpic va fi susținut de DHL Carpathian Marathon, întrucât toate fondurile adunate în urma taxelor de înscriere la cea de-a noua ediție a maratonului vor fi donate, potrivit anunțului făcut de organizatorii evenimentului, în cadrul unei conferințe.

”Mă bucur să venim cu multe noutăţi la această ediţie, cum sunt o nouă locaţie şi traseele. Îmi doresc ca şi în 2018 să avem alături cât mai mulţi alergători, doar astfel putând dona o sumă cât mai mare către Comitetul Naţional Paralimpic”, a declarat Daniel Kearvell, director general DHL Express România.

A 9-a ediţie a maratonului montan va avea loc pe 16 iunie, cu plecare şi sosire la Cheile Grădiştei – Fundata. În judeţul Braşov. Înscrierile se pot face pe maratondhl.ro, iar pentru copiii şi tinerii sub 18 ani, participarea este gratuită. Alergătorii pot opta pentru una din cele 42 de categorii de concurs, la maraton, semimaraton, ştafetă (7km – în echipe de 3 sau 6 persoane), iar copiii cu vârste între 5 – 13 ani pot participa la Crosul Copiilor, pe un traseu care variază între 500 m şi 1km, în funcţie de vârstă.

La cursa de anul acesta vor participa şi fostele campioane olimpice Constantina Diţă, Gabriela Szabo şi Andreea Răducan, ambasadori ai evenimentului.

”M-am alăturat cu drag şi în acest an pentru a susţine DHL Carpathian Marathon şi mă bucur enorm că evenimentul susţine în continuare sportivii paralimpici. Aceşti oameni extraordinari sunt un exemplu pentru noi toţi şi merită toate încurajările şi eforturile noastre. Împreună cu toţi pasionaţii de alergare care vor fi prezenţi pe 16 iunie la start, vom putea să-i ajutăm pe aceşti sportivi pentru a obţine performanţe de excepţie la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, din 2020”, a declarat singura campioană olimpică a României la proba de maraton, Constantina Diţă.

Printre cei care promovează evenimentul sportiv se află şi fostul fotbalist Miodrag Belodedici, gimnastul Marian Drăgulescu, nutriţionistul Şerban Damian, Sonia Argint Ionescu, Eli Roman, Dragoş Bucurenci, Andrei Roşu, Marian Drăgulescu şi Chef Simona Pope.

Share this post

No comments

Add yours