Salvați Copiii și clienții Libris donează echipamente esențiale Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Peste 100.000 de clienți ai librăriei online Libris au donat pentru Salvați Copiii în cadrul proiectului de strângere de fonduri în beneficiul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Suma strânsă în urma donațiilor a fost utilizată integral de către Salvați Copiii pentru achiziția unui aparat de ventilație Maquet Servo-U și a unui monitor Spectrum M4, în valoare de 105.000 de Euro.

În România se nasc anual 1.000 de nou-născuți cu malformații congenitale cardiovasculare care, conform opiniei specialiștilor, trebuie operați în primul an de viață. Aproximativ 10% dintre acești pacienți reprezintă urgențe care trebuie tratate chirurgical în perioada neonatală. Din estimările medicilor, în România se efectuează anual aproximativ 450 de intervenții cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Târgu Mureș. Începând cu anul 2005, au fost operați aici peste 3.600 de copii, dintre care peste 500 de nou-născuți în urgență.

Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș – cele mai multe din țară – a determinat Organizația Salvați Copiii, alături de Libris, să se implice în dotarea Centrului cu aparatură medicală performantă de primă necesitate.

”Clinica de la Târgu Mureș este un pilon fundamental în ceea ce privește patologia cardiacă a nou-născuților. Aici ajung nou-născuți din întreaga țară, care au nevoie de intervenție medicală promptă. Am lucrat cu medicii – o echipă formidabilă, care s-a dezvoltat de la an la an – pentru a putea aduce în clinica de chirurgie cardiacă aparatura medicală de care ei au nevoie, pentru a-i îngriji pe cei mai vulnerabili, nou-născuții cu malformații cardiace. Performanțele de la Târgu Mureș sunt remarcabile și dotarea acestei clinici reprezintă o prioritate vitală pentru România. Mizăm pe parteneriatul cu medicii, pentru a-i salva pe micuții noștri luptători.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

”Aparatele de ventilație fac parte din categoria echipamentelor esențiale, care susțin funcții vitale într-o reanimare. Date fiind vârsta și patologia pacienților din secție, era nevoie de un aparat de ventilație performant care să asigure un tratament cât mai adecvat și, pe cât posibil, lipsit de efecte secundare sau complicații. Prin precizia lui (< 2 ml per respirație) și prin posibilitățile sale de tratament, acest aparat ne permite să îngrijim optim pacienți foarte fragili, cum sunt nou-născuții la care, după intervenția chirurgicală trebuie lăsat toracele deschis câteva zile.”, a explicat prof. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș.

Dotarea de la Târgu Mureș este cea de-a noua realizată în cadrul parteneriatului dintre Libris și Salvați Copiii.

Clienții librăriei online au opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii. În cei patru ani de la inițierea parteneriatului Salvați Copiii – Libris, clienții librăriei au donat în total 320.000 de Euro, donația medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

Share this post

No comments

Add yours