ROMÂNIA RESPONSABILĂ. Max, câinele erou al României, schimbă legea MApN

Max este câinele erou al României. A luptat alături de militarii români în Afganistan timp de trei ani. Le-a salvat viețile. Max este antrenat special pentru a descoperi minelor și dispozitivele explozibile artizanale care ar putea răni sau ucide militari români. A fost în prima linie în Afganistan, fiind singurul câine din România care s-a adaptat temperaturilor foarte ridicate și solului arid. Totodată, este primul câine care a participat la o parada de 1 Decembrie, de Ziua României.

10846446_364679320376432_3485654660579394241_n

Max și-a dovedit eroismul pe câmpul de luptă și a stat mândru și drept în timpul paradei. Un câine cât un om, cu capacități deosebite de luptă, apărare a militarilor și înțelegere. Toți i-am sesizat absența la parada din acest an, de 1 Decembrie. “Max s-a pensionat”, a fost vestea dată de Armată. Însă, legea nu vorbește despre pensionarea câinilor și cailor din MApN și MAI, ci de casare. În timp ce primii ajung la ASPA când nu mai sunt utili și, ulterior, ajung să fie eutanasiați, fără motiv real, ai doilea ajung la abator, vânduți la kilogram. Max a avut norocul incredibil să trăiască după casare. Norocul lui s-a numit Simona Hanea, o femeie care a dat piept armatei pentru blănosul cu ochii triști.

Cum îl ajutați pe Max

Max a devenit “inutil” când s-a îmbolnăvit. Un simplu vaccin de 35 de lei l-ar fi cruțat de această suferință. A lipsit și Max, de la o înțepătură de țânțar, a fost diagnosticat cu dirofilarioza sau, altfel spus, viermi la inimă. Costul tratamentului este de 600 de lei pe lună. Prea mult pentru armată, prea mult pentru un singur om. Dacă doriți să-l ajutați pe Max, donați în contul Asociației “Nu mai ești singur”, C.F.:13572772, cu mențiunea “pentru Max- soldatul nostru”, cont bancat în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenția Beller.

Simona Hanea crede ferm că viața câinelor erou al României poate fi salvată. A plătit deja o parte din tratament, dar nu este numai costisitor, ci și îndelungat. Trei ani Max trebuie să dea cu subsemnatul la cabinetul veterinar. Și dacă ar fi doar atât… În ziua de 1 Decembrie, când Max trebuia să defileze mândru, el era pe masa veterinarilor. I s-au scos mai mulți litri de lichid abdominal, care nu-l lăsa să repire și apăra asupra organelor vitale.

Max schimbă legea MApN

Adrian Ursu, realizatorul emisiunii “Secvențial” de la Antena 3, a inițiat o petiți pentru a-l ajuta pe eroul Max și pe cei ca el. El, deși se află de patru luni la Simona Hanea, nu poate fi adoptat definitiv pentru că legea nu o permite. Aceeași lege care trimite la moarte sigură câinii și caii din MApN și MAI, nu-i lasă pe instructori și conductori să aibă posibilitate să adopte ei aceste suflete care au slujit țara până la epuizare.

“Legea Max” a atras atenția ministrului de Apărare Națională, Mircea Dușa, care i-a trimis în timpul emisiunii mesaj lui Adrian Ursu, că va schimba legea în regim de urgență.

Share this post

No comments

Add yours