Copiii aflați în dificultate primesc ajutor! Șantierul Naval Damen susține proiectele Fundației Inimă de Copil

Orice prichindel are dreptul la educație, motiv pentru care Fundația Inimă de Copil se implică activ în reducerea abandonului școlar, iar în acest an se bucură de sprijinul Șantierului Naval Damen Galați.

edd_78994000

Mai exact, Șantierul Naval Damen a devenit sponsor unic pentru anul 2015 pentru proiectele Fundației Inimă de Copil, deoarece a decis să folosească o parte dintre cei 20 % din impozitul pe profit.

Cu ajutorul acestor bani, Șantierul Naval va sprijini programele de Şcoală după Şcoală desfăşurate în şcolile gimnaziale nr. 212 “Dimitrie Cantemir” din oraşul Galaţi şi nr. 2 “Gh.Petraşcu” din oraşul Tecuci, Centrul de zi pentru copii în dificultate din comună Pechea dar şi pentru programul de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar pe care organizaţia îl desfăşoară în 4 şcoli din judeţ.

Astfel, în urma acestui proiect peste 150 de copii din familii în dificultate şi care au nevoie de susţinerea educaţiei şcolare pentru o dezvoltare normală, vor beneficia de ajutor.

De asemenea, în programele de tip şcoală după şcoală şi centre de zi copiii vor avea parte de asigurarea unui program complet pentru efectuarea temelor, masă, asigurarea de rechizite, activităţi extraşcolare şi de dezvoltare a copiilor, combinat cu un program de consiliere şi suport desfăşurat în colaborare cu şcoli din Galaţi, Tecuci dar şi comunele Pechea şi Frumuşiţa.

Ba mai mult, în sezonul de vară, copiii vor merge în tabere, lucru care nu s-ar fi întâmplat în mod normal. Printre altele, va fi asigurat un program de burse speciale destinat unui număr de 10 copii din clasele I-VIII din mediul rural cu rezultate foarte bune la învăţătură şi posibilităţi materiale foarte reduse, selectaţi de organizaţie în colaborare cu primăriile şi şcolile din judeţ.

În ultimii doi ani, o parte din acest program al organizaţiei a fost susţinut şi de Alewijnse Marine Galaţi şi BRD Groupe Societe Generale dar şi de alte firme colaboratoare ale organizaţiei.

 Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours