Peste 160.000 de lei, strânşi la a cincea ediţie a concursului caritabil Bikeathon Ţara Făgăraşului! Ce cauze vor fi susținute

Peste 160.000 de lei s-au strâns la cea de a cincea ediţie a concursului caritabil de ciclism Bikeathon Ţara Făgăraşului, pentru susţinerea a 16 proiecte înscrise pe platforma de strângere de fonduri implementată de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului.

Suma de 161.756 lei este provizorie, pentru că donaţiile pot continua până în 30 iunie, informează organizatorii evenimentului într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Anul acesta peste 350 de susţinători au ales să contribuie financiar la Bikeathon, astfel încât proiectele propuse de comunitatea din Ţara Făgăraşului să poată fi finalizate.

La ediţia organizată în weekend au pedalat 730 de biciclişti, cei mai mulţi din Făgăraş, urmând un traseu prin oraşele Victoria, Braşov, Sibiu, Bucureşti. Anul acesta Bikeathon a depăşit graniţele ţării. Românii din diaspora au reuşit să organizeze două curse, simultan cu cele desfăşurate la Făgăraş. O echipă alcătuită din 16 români a pedalat în Ingolstadt, Germania şi a reuşit să strângă 300 de euro pentru proiectul ”Aproape de copii – mobilier nou pentru Pediatrie”. Acelaşi proiect a fost susţinut şi de un grup de copii din Anglia, care au pedalat la Londra, precizează sursa citată.

Pentru prima dată, la Bikeathon au pedalat şi utilizatori de scaune rulante. Şase persoane în scaune rulante sau handbike au pedalat patru kilometri pe traseul cursei populare. Fundaţia Motivation România consideră practicarea sportului ca fiind o parte importantă a procesului de recuperare activă pentru viaţa independentă şi, totodată, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi.

Bicicliştii participanţi la Bikeathon Ţara Făgăraşului şi-au ales unul dintre cele 16 proiecte pe care l-au susţinut prin taxa de participare şi prin mobilizarea unui cerc de susţinători (donatori).

Proiectele propuse de comunitatea din Ţara Făgăraşului sunt: ”Autism Solutions – Împreună schimbăm deznodământul poveştii pentru 170 de copii cu autism”; ”Ghiozdănelul călător”; ”O autospecială de intervenţie pentru pompierii voluntari din Cobor”; ”Aproape de copii – mobilier nou la Pediatrie”; ”Împreună salvăm animalele! Mai puţine animale pe stradă”; ”Ştiinţescu Ţara Făgăraşului – Mişcare pentru viitori inventatori”; ”Pedalează pentru pădure!”; ”Voinici pe munte”; ”Vreau să fiu din nou campion!”; ”Tinerii Mileniului III”; ”Preţuieşte clipa – prezentul este singurul în care poţi interveni!”; ”Drumeţ prin Ţara Oltului”; ”Uniţi ca echipă, conduşi de pasiune suntem Campioni!, Pedalează pentru noi!”; ”Munţii, educaţia la înălţime”; ”YouthBank – De la TINEri pentru comunitate!”; ”Sunt licean, dezbat pentru a mă înţelege!”.

Proiectul care a reuşit să adune cele mai multe fonduri până acum, 17.879,5 lei, este ”Tinerii Mileniului III”, urmat de ”Ghiozdănelul călător” – 15.497,5 lei.

Prima ediţie a Bikeathon a avut loc în 2014, obţinând până acum următoarele rezultate: 52 de proiecte finanţate, 1.416 donatori, 175.000 lei sumă mobilizată, 323 voluntari, 1.783 biciclişti, 15.591 de kilometri pedalaţi.

Share this post

No comments

Add yours