Mihai Şora şi Asociaţia MagicCamp vor primi Premiul Cetăţeanului European pe 2018

Premiul Cetățeanului European în anul 2018, ce va fi acordat la Bruxelles, în urma deciziei juriului din Parlamentul European le va reveni filozofului celebru Mihai Șora și Asociației MagiCamp.

Astfel în urma deciziei juriului din Parlamentul European, ce a fost luată pe baza voturilor date de un grup de europarlamentari, Mihai Șora și Asociația MagicCamp vor fi premiați pe 9 octombrie 2018, la Bruxelles.

În fiecare an, Parlamentul European acordă Premiul Cetăţeanului European unei persoane, unui grup ori asociaţii şi organizaţii care au avut reuşite excepţionale şi s-au implicat în activităţi de promovare a înţelegerii şi integrării cetăţenilor statelor membre UE, de cooperare culturală, proiecte legate de Anul European şi în activităţi care exprimă valorile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarii Cristian Preda și Monica Macovei, cei care înaintat propunerea către PE.

Mihai Șora este un filosof și eseist român. Din 24 octombrie 2012 este membru de onoare al Academiei Române.A studiat filosofia la Universitatea din București (1934 – 1938). I-a avut ca profesori, printre alții, pe Nae Ionescu și Mircea Vulcănescu, iar la seminar l-a avut ca asistent, timp de trei ani, pe Mircea Eliade. Bursier al Guvernului Franței, a ajuns în ianuarie 1939 la Paris pentru a realiza, sub conducerea lui Jean Laporte, o teză despre La notion de la grâce chez Pascal.

Share this post

No comments

Add yours