Perdele ce purifică aerul în interior, comercializate de Ikea începând cu anul viitor

Începând de anul vom respira un aer mai curat, întrucât Ikea va comercializa o perdea ce va permite purificarea aerului din interior.
Grație unui tratament bazat pe substanțe minerale, aplicat pe suprafața materialului, noile perdele vor permite descompunerea poluanților atmosferici atunci când întră în contact cu lumina.

Poluarea aerului este o problemă globală și este cu atât mai mare în metropole. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în jur de 90% din populația lumii respiră aer poluat, ceea ce ar putea provoca aproximativ 8 milioane de decese pe an.

IKEA s-a angajat să contribuie la o planetă cu aer curat, prin reducerea activă a poluanților atmosferici și, de asemenea, oferindu-le oamenilor soluții pentru a purifică aerul din casele lor. Perdeaua de purificare a aerului GUNRID este un nou pas în această direcție.

„Pe lângă faptul că permite oamenilor să respire un aer mai curat acasă, sperăm că GUNRID să facă oamenii mai conștienți de poluarea aerului din spațiile interioare, inspirând schimbări comportamentale care să contribuie la o lume cu aer curat. GUNRID este primul produs care utilizează această tehnologie, însă prin dezvoltarea acesteia vom descoperi noi oportunități pentru inovații viitoare asupra altor produse textile”, a declarat Lena Pripp-Kovac, Head of Sustainability la Inter IKEA Group.

Perdeaua folosește o tehnologie unică, care a fost dezvoltată de IKEA în ultimii ani, împreună cu universități din Europa și Asia, precum și cu furnizori și inovatori IKEA. Modul în care funcționează este similar cu fotosinteză din natură. Procesul este activat atât de lumina exterioară, cât și de cea interioară.
Timp de mai mulți ani, IKEA a redus poluarea aerului din propriile sale operațiuni, prin eliminarea treptată a produselor chimice periculoase și prin reducerea emisiilor în atmosfera. Anul trecut, IKEA a lansat inițiativa Better Air Now!, cu scopul de a transformă paiele de orez – reziduuri rămase în urmă recoltării orezului, care sunt de obicei arse și care contribuie astfel puternic la poluarea aerului – într-o nouă sursă de materiale regenerabile pentru produsele IKEA.
IKEA s-a angajat, de asemenea, că până în 2030 să își reducă amprenta globală de carbon cu până la 70% în medie pe produs (față de anul 2016).

Share this post

No comments

Add yours