Organizația cu adevărat responsabilă: Salvați Copiii, echipamente de 200.000 de lei pentru maternități

De-a lungul anilor, Organizația Salvați Copiii s-a implicat activ în campaniile de responsabilitate socială, iar acum, în preajma sărbătorilor de iarnă a mai făcut o ”faptă bună”, deoarece a donat echipamente în valoare de 200.000 lei pentru maternitățile din Nord-Vestul țării.

Bebeluis-maternitate

În urma unei campanii inedited, Organizația Salvați Copiii a donat aparatură în valoare de 44.000 de euro către secțiile de neonatologie ale spitalelor județene de urgență din Baia Mare, Satu Mare și Zalău, dar și către Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Oradea.

Acest demers face parte din campania ‘Grijă pentru copii’, derulat de Salvați Copiii cu sprijinul Dorna, iar echipamentele donate au fost alese astfel încât să răspundă necesităților fiecărei unități în parte. Mai exact, maternitatea din Satu Mare a fost dotată cu un incubator de ultimă generație, iar secția de neonatologie din cadrul Spitalului de Urgență din Baia Mare a primit un ventilator în valoare de 19.000 de euro. De asemenea spitalele din Zalău și Oradea au fost echipate cu câte un bilirubinometru transcutanat și pulsoximetru neonatal, la care s-au adăugat un monitor al funcțiilor vitale (Oradea) și un neopuff portabil (Zalău).

Anul trecut, în cele patru maternități, au venit pe lume nu mai puțin de 8 967 de bebeluși, dintre care circa 11% au fost născuți prematuri, 954 de bebeluși având astfel nevoie de îngrijire specială în secțiile de terapie intensivă neonatal, din cauza unor afecțiuni severe care au necesitat suport respirator sau monitorizarea continuă a funcțiilor vitale.

‘Prin această acțiune de modernizare a secției de nou-născuți, Salvați Copiii ne-a pus la dispoziție un echipament vital pentru supraviețuirea nou-născuților veniți pe lume între 24 și 34 de săpătămâni, a căror funcție respiratorie nu este posibilă fără acest aparat. Donația este mai mult decât binevenită, în condițiile în care numărul micuților care necesită protezare ventilatorie este tot mai mare de la un an la altul‘, explică necesitatea acestor echipamente Laura Veronescu, șefa secției de neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Constantin Opriș’ din Baia Mare.

În perioada 2012-2014, Salvați Copiii a reușit să doteze, cu sprijinul Dorna și al altor companii sau persoane fizice, 54 de maternități și secții de nou-născuți cu echipamente în valoare de 4.800.000 lei. Prin campania Un gest pentru o viață, organizația își propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu aparatură performantă a alte 15 maternități din România.

Sursa: Agerpres.ro

Share this post

No comments

Add yours