Marș de amploare în județul Alba! Oamenii au protestat împotriva poluării

Peste 1500 de persoane, locuitori ai orașelor Sebeș și Alba Iulia, au ieșit duminică în stradă, începând cu ora 14.00 pentru a protesta împotriva poluării din zonă.

Protest-anti-poluare-Kronspan-la-Sebes-157

Considerat cel mai mare mars de protest din zonă, ”mișcarea” organizată de Grupul de Inițiativă Civică a impresionat oameni din toate colțurile țării, după ce sute de locuitori și-au exprimat nemulțumirile față de măsurile luate.

Înarmanți cu pancarte pe care stăteau scrise mesaje precum “Kronospane nu uită, Sebeşul nu te mai vrea!” şi scandând sloganuri că “Solidaritate!”, “Dacă va pasă ieşiţi din casă!” “Uniţi, salvăm toată România!”protestarii au pornit marşul din faţă Primăriei Sebeş şi, după ce au parcurs tot centrul oraşului, s-au adunat în faţa fabricii Kronospan.

Pe parcursul mitingului au luat cuvântul Any Ştefan, preşedintele ONG-ului Prima Natură din Sebeş dar şi Mircea Matei şi Ioan Căldare, doi vechi luptători împotriva poluării din Sebeş.

Reprezentanţii Grupului de Iniţiativa Civică Sebeş au anunţat că au contestat în instanţa autorizaţia de mediu pentru fabriica de formaldehidă cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehidă pe an, eliberat de instituţie în datat de 2 decembrie 2014.

Potrivit organizatorilor, campania „Opriţi poluarea în Sebeş!“ nu este împotriva investitorilor, ci este o acțiune iniţiată de către locuitorii oraşului care fac parte din Grupul de Iniţiativa Civică Sebeş. Acesta a fost înfiinţat că urmare a deciziilor favorabile din partea APM pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalaţie de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

În urma acestui mars, localnicii solicită autorităţilor să ia măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului Sebeş şi să interzică continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A. atâta timp cât, din câte susţin protestatarii, firma nu ar respectă cu stricteţe normele europene de protecţia mediului.

 Sursa: Ziarul Unirea

Share this post

No comments

Add yours