UNICEF și ROMGAZ, împreună pentru copii! Au lansat campania ”Hai la școală”

În fiecare zi, în România, cel puțin un copil renunță la școală, motiv pentru care există peste 400.000 de prichindei care nu frecventează regulat cursurile. Tocmai de aceea, pentru a reduce fenomenele de absenteeism, abandon școlar și părăsire timpurie a școlii, UNICEF și Romgaz au semnat un parteneriat inedit.

abandon-scolar

Având în vedere studiile realizate de UNICEF, potrivit cărora doi din zece copii nu termină opt clase, iar cei care nu merg la școala azi reprezintă forța de muncă necalificată din următorii 10 – 15 ani, UNICEF a lansat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) campania “Hai la Școală!”, intervenind la trei niveluri: la nivel de școală, la nivel comunitar și la nivel de familie.

Astfel, în urma campaniei se dorește promovarea intensă a dreptului fundamental la educaţie al tuturor copiilor şi principiul echităţii prin sprijinirea celor mai vulnerabili copii, inclusiv copii romi şi a familiilor acestora.

Demarată în anul 2010 -2011 și având în prezent o acoperire națională, această campanie este, în prezent, derulată în 32 de comunități din 20 de județe.

„Un copil care merge la școală astăzi va deveni un adolescent preocupat de viitorul său și se va transforma într-un adult independent, care poate obține un loc de muncă, va avea mai puține probleme de sănătate și nu va avea nevoie de asistență socială. În următorii ani, e important să asigurăm accesul și dreptul la educație pentru toți copiii și, în mod special, pentru cei mai vulnerabili copii. Ne bucurăm că Romgaz susține acest demers”, a declarat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF în România.

Cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din România, Romgaz, va susține implementarea intervențiilor din cadrul campaniei “Hai la Școală!” în cinci comunități dezavantajate din: Cilibia, Județul Buzău, Cojasca, Fântânele, Județul Dâmbovița, Dragomirești, Județul Neamț, Filipeștii de Târg, Județul Prahova, și Vicovu de Sus (Plai), Județul Suceava.

Campania ”Hai la școală” are ca scop transformarea instituției de învățământ într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-şi adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. De asemenea, la nivelul familiei, se urmăreşte întărirea legăturii părinţilor cu şcoala, implicarea în viaţa şcolară a copiilor lor şi acordarea de sprijin părinţilor prin consiliere şi discuţii individuale. Nu în ultimul rând, intervenţiile la nivelul comunităţii urmăresc influenţarea şi mobilizarea membrilor comunităţii pentru a se implica şi a sprijini familiile ai căror copii sunt în risc de abandon şcolar.

 Sursa: romgaz.ro

Share this post

No comments

Add yours