Eroii viitorului, un program inedit, prin care liceeni schimbă lumea cu ajutorul științei

În ziua de astăzi, tehnologia evoluează rapid, văzând cu ochii, motiv pentru care BASF, împreună cu partenerii de la Societatea de Chimie din România lansează un concurs inedit, prin care promovează relația dintre dezvoltarea sustenabilă și științele naturii în rândul elevilor de liceu.

copiii

”Concursul de Științe Eroii Viitorului” își propune să îi facă pe tineri conștienți de problemele de mediu din comunitățile în care trăiesc și îi provoacă să identifice o rezolvare pentru ele. Astfel, tinerii pot propune soluții pentru probleme legate de energie, apă, transport, spațiu verde, deșeuri sau pot identifică o altă problemă.

Totuși, pentre rezolvarea acestor probleme este musai să fie folosite metode științifice, motiv pentru care în timpul pregătirii, elevii vor avea ocazia să descopere că științele, mai ales chimia și fizica, sunt pentru dezvoltarea sustenabilă.

Toate persoanele care doresc să ia parte la acest concurs se pot înscrie trimițând prezentările și/sau materialele video cu soluția sustenabilă aleasă pe site-ul www.chemgeneration.com până pe data de 6 aprilie 2015.

Ulterior, proiectele vor fi analizate de un juriu de experți și profesori, care va desemna cele mai bune 5 echipe finaliste. Acestea vor trebui să prezinte apoi proiectele în față juriului, în luna mai. La finalul Concursului de Științe a Eroii Viitorului”, primele 3 echipe clasate în funcție de notele juriului vor fi premiate.

Sursa: basf.ro

Share this post

No comments

Add yours