“Laboratorul verde al reciclării” și-a ales noua generație de eroi

10.400. Este numărul elevilor de clasa a treia care au trecut pragul “Laboratorului verde al reciclării” în anul școlar 2013/2014. 

foto: colecteazaselectiv.ro

foto: colecteazaselectiv.ro

Elevii care s-au dovedit a fi cea mai potrivită generație de agenți ai reciclării și colectării separate au fost premiați de Eco-Rom și Ministerul Educației Naționale și Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Din cele 300 de clase a treia participante, elevii școlilor numărul 192 și Ada School din București au câștigat cel mai bun scor în sala de joacă a Laboratorului Verde al Reciclării. Școala numărul 192 a obținut 156.5, respectiv Ada School- 143 puncte. Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a găzduit festivitatea de premier.

Eroii salvării mediului și-au primit diplomele mult meritate și au descoperit colecțiile științifice ale muzeului.

“Laboratorul Verde al Reciclării” se desfășoară din 2012, la nivel național. Ce este laboratorul? Un autobuz în interiorul căruia elevii experimentează ficțiunea și realitatea, care se suprapun de-a lungul a trei zone de activare. Elevii urmăresc animații 3D despre colectarea separată a deșeurilor de ambalaje, participă la o demonstrație de reciclare și la un joc digital, sub forma unei competiții între clase.

Programul oferă o experiență de educație ecologică unică în România. 21.308 elevi de clasa a treia au fost educați să trăiască ecologic. Tot atâtea scrisori au ajuns la părinții celor mici despre rolul și importanța colectării.

Pentru modul inedit prin care educă pentru mediu, “Laboratorul Verde al Reciclării” a primit două premii internaționale: Golden Award for Excellence, în cadrul competiţiei European CSR Awards, și Medalia de Argint în cadrul prestigioasei competiţii de comunicare International Business Awards (IBA).

Share this post

No comments

Add yours