Samusocial și Carrefour întind o mână oamenilor străzii prin echipe mobile

Cinci nopți și două zile pe săptămână străbat străzile Bucureștiului. Un medic, un asistent social și un șofer formează echipe de ajuor pluri-disciplinare. Ei caută persoane pe care cei mai mulți din noi le evităm și le respingem. Îi caută pe cei pentru care stradă înseamnă… acasă. 

foto: samusocial.ro

foto: samusocial.ro

În fiecare noapte, de la 17:00 la 24:00, echipa mobilă de noapte caută persoane în situații de mare excludere aflate pe străzile din Capitală. Sunt identificate cazuri de persoane adulte fără adăpost, care primesc asistență medicală de urgență și consiliere psihosocială.

Misiunea echipelor mobile de noapte este posibilă cu ajutorul Fundației internaționale Carrefour, ce susține financiar proiectul realizat de Samusocial din România.

Proiectul “Echipe Mobile” al Samusocial România are și o echipă de zi și una psihiatrică, a căror activitate este finanțată prin fonduri Phare. Echipa mobilă de zi caută oamenii străzi luni și joi, între 09:00 și 17:00. Oferă oamenilor fără adăpost servicii medicale în caz de nevoie, servicii de informare și consiliere socială. Oamenii străzi sunt ajutați de echipa mobilă de zi să obțină acte de identitate, cantină socială și un loc de muncă. Asistentul social păstrează contactul cu omul străzii ce a reușit să se integreze, timp de șase luni. Beneficiarul mai este ajutat să obțină o pensie medicală sau de vârstă.

Pe lângă echipa mobilă de noapte și echipa mobilă de zi, pe străzile Bucureștiului circulă luni și marți, de la 17:00 la 24:00, și o echipă mobilă psihiatrică. Identifică persoanele ce au nevoie de consultații și tratamente pentru bolile de care suferă și, în funcție de diagnostic, medicul psihiatru cumpără tratamentul necesar. Fiecare caz este monitorizat periodic. 

Samusocial, cu sprijinul Fundației internaționale Carrefour și cu fonduri Phare, oferă oamenilor străzii asistență, suport și consiliere. Adulții străzii, adesea evitați, își doresc un loc de muncă și o masă caldă. Samusocial le oferă șansa reintegrării. Și tu le poți schimba viața prin implicare. O masă caldă sau o haină le pot fi de mare ajutor.

Share this post

No comments

Add yours