Încep înscrierile în competiția ”RO SMART în Țara lui Andrei”, organizată de OMV Petrom! Ce proiecte sunt acceptate

OMV Petrom va lansa cea de-a doua ediție a competiției ”RO SMART în Țara lui Andrei”, prin care se pot obține finanțări de până la 45.000 de euro pe proiect, valoarea totală a premiilor din cadrul competiției fiind de 500.000 de euro.

Astfel, în cazul competiției ce va debuta pe 2 aprilie se pot înscrie proiecte ce se bazează pe tehnologie și digitalizare ce pot îmbunătăți condițiile de viață a românilor. Perioada de înscriere va dura aproape două luni, de pe 2 aprilie până pe 27 mai 2019, ora 13:00

Se pot înscrie instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale, precum și persoane fizice în parteneriat cu instituțiile menționate. Înscrierea se realizează exclusiv online, pe site-ul www.taraluiandrei.ro. OMV Petrom oferă granturi totale de 500.000 de euro, urmând ca proiectele câștigătoare să primească finanțări și mentorat din partea angajaților OMV Petrom pentru implementarea proiectelor.

„În prima ediție am finanțat proiecte RO SMART, care au dovedit că prin tehnologie calitatea vieții unei comunități se poate îmbunătăți, iar anul acesta continuăm tradiția. Așteptăm proiecte care fac diferența prin tehnologie și digitalizare în transformarea comunităților de azi în comunitățile viitorului pentru că ne dorim o țară mai bună în fiecare zi”, a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Descrierea domeniilor competiției:

Educație SMART – Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea curriculei, conectarea mai ușoară între elevi-profesori-părinți sau utilizarea platformelor/ aplicațiilor educaționale, dar și alte proiecte din domeniu.

​Sănătate SMART – Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit digitalizarea proceselor/ procedurilor medicale, creșterea calității asistenței medicale, metode inovatoare de monitorizare, diagnosticare și tratament, dar și alte proiecte din domeniu.

Mediu SMART. – eficientizarea consumului de resurse, sisteme de colectare selectivă și reciclare care utilizează tehnologia și soluții digitalizate, controlul plantaților în mod digital, dar și alte proiecte din domeniu.

Transport SMART – controlul și optimizarea traficului, gestionarea locurilor de parcare sau de transport public electric, dar și alte proiecte din domeniu.
Infrastructură SMART. Se pot trimite proiecte care prin tehnologie și digitalizare permit, îmbunătățirea sistemelor de siguranță, inclusiv alertare publică, reducerea birocrației, sisteme de automatizare a utilităților publice propuse de administrații locale de stat, dar și alte proiecte din domeniu.

Implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Națiunilor Unite

OMV Petrom este una din primele companii din România semnatară a UN Global Compact, încă din 2013. Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite constituie agenda convenită la nivel global de toate statele pentru dezvoltarea durabilă și adresează domenii precum: educația, schimbările climatice, reducerea săraciei. ODD-urile au fost adoptate, inclusiv de România, ca un model de dezvoltare durabilă până în 2030

Competiția RO SMART este în linie cu obiectivele privind calitatea educației, sănătatea și dezvoltarea unor orașe și comunități sustenabile.

ODD 11 Orașe și comunități durabile
ODD 4 Educație de calitate
ODD 3 Sănătate și bunăstare

Investiția în educație, sănătate, mediu, în comunități SMART, este un mod de a sprijini prin inovație și tehnologie îmbunătățirea calității vieții, de a contribui la un proces dinamic de transformare a comunităților, de a răspunde mai repede și mai bine provocărilor.

Share this post

No comments

Add yours