Ora Pământului, sărbătorită în România și în lume! Sute de mii de oameni au stins lumina pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale

Zeci de mii de români, fie că se aflau acasă sau la serviciu, în instituții publice ori în centre comerciale au stins, sâmbătă seară, lumina, pentru a marca ”Ora Pământului”, care este celebrată în toată lumea.

De asemenea, peste 12.000 de copii şi tineri au sărbătorit evenimentul prin spectacole de muzică, pe întuneric. În alte zone, oamenii au ieşit la o scurtă plimbare în aer liber şi au aprins lumânări.

„Ora Pământului” a fost așteptată cu entuziasm de peste 200 de copii din Capitală care fac parte din corul Cantus Mundi. Concertul a continuat, însă, şi dupa ce luminile au fost stinse, iar spectatorii au fost invitaţi să cânte împreună cu ei.

”Era un proiect avangardist Ora Pământului, nu prea credea nimeni în acest eveniment și iată că la 10 ani de când a intrat Ora Pământului în cunoștința Pământului se organizeaza în 80 de localități din România, 12.000 de copii participă cântând la Ora Pământului”, a declarat Zoli Toth, ambasador Ora Pământului, potrivit Digi24.ro.

”Ora Pământului” a fost celebrată prin muzică şi la Iaşi. 750 de copii și tineri au cântat pe esplanada din fața Palatului Culturii.

Trebuie sa fim alături de ei de aceea venim aici. Este foarte bine.Trebuie să luam și noi inițiativa cei mari, că practic ei ne dau o lecție. O lecție in plus. Am cam uitat să vorbim”, a declarat un spectator, conform sursei citate.

Ora Pământului a fost organizată pentru prima dată în urmă cu 12 ani, în Australia, când peste 2 milioane de case şi sedii de firme din Sydney au stins luminile timp de o oră.

La nivel mondial, miliarde de oameni din 180 de ţări au luat parte la Ora Pământului, ca să atragă atenţia asupra schimbărilor climatice.

Poarta Brandenburg din Berlin a fost doar unul dintre locurile în care s-a dat stingerea. Momente similare au avut loc în întreaga lume, iar monumente şi clădiri emblematice au rămas rând pe rând în întuneric. Scopul a fost acelaşi: să inspire oameni, companii şi guverne deopotrivă să acţioneze împotriva încălzirii globale. Aşa că zgârie-norii care dau farmec Hong Kong-ului au rămas în beznă, la fel şi turnul Burj Khalifa din Dubai.

Share this post

No comments

Add yours