Campania Ecotic ”Orașe curate” ajunge la Iași! Iată care sunt centrele de colectare a deșeurilor

Orașe Curate, campania itinerantă ECOTIC, dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban, face o nouă oprire, de această dată, în Iasi.

În perioada 1 – 20 aprilie 2019, ECOTIC în parteneriat cu Primăria Municipului Iasi, APM Iasi, Garda Nationala de Mediu si Salubris, încurajează cetățenii să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), urmând ca pentru predarea de deșeuri intre 15kg si 35kg cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate un tichte valoric de 20 de lei.

Centrele de colectare municipale sunt:

  • Platou Barboi, Luni 10 – 18
  • Str. Ciurchi nr. 117 (Parcare Complex Alimentar Ciurchi), Marti 10 – 18
  • Str. Nicolae Iorga nr 15, Miercuri 10 – 18
  • Piata Pacurari, Joi 10 – 18
  • Piata Sudului, Vineri 10 – 18

Totodată, locuitorii Iasiului pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0232270223.

România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) până în anul 2020. În acest sens, ECOTIC continuă eforturile de conștientizare în rândul populației.

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii județului Botoșani asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care  pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice”, declara Cristian Barbu-Mic, inginer in cadrul Compartimentului de Mediu Salubris Iasi, responsabil implementare proiect, potrivit Agerpres. 

„Orașe Curate” este campania ECOTIC care urmărește acest obiectiv în mediul urban. Alături de autoritățile publice și de mediu locale, ECOTIC a informat și continuă să informeze locuitorii din zeci de orașe din toată țara asupra necesității colectării DEEE, punând la dispoziție puncte de colectare specializate.

În 2017 și 2018, ECOTIC a desfășurat peste 35 de campanii care au informat peste 400.000 de persoane.

Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro

Share this post

No comments

Add yours