Holcim România susține lotul național de informatică! Compania a investit 20.000 de euro în calculatoare de ultimă generație

Holtcim România susține tabăra de pregătire a lotului național de informatică ce se desfășoară în această perioadă la Colegiul Național Dinicu Colescu din Câmpulung și a dotat un laborator de informatică cu mai multe calculatoare performante pentru desfășurarea activităților incluse în programul taberei.

Astfel, Holcim România a investit nu mai puțin de 20.000 de euro în 30 de calculatore de ultima generație, dar și în mobilier necesar pentru laboratorul de informatică.

Astfel, timp de o săptămână de zile, cele 40 de persoane – 24 de elevi, 16 seniori și opt juniori – se vor pregăti pentru următoarele competiții alături de 16 cadre didactice. Aceștia vor participa la teste și sesiuni de pregătire în vederea alegerii celor mai buni reprezentanți pentru olimpiadele europene și internaționale.

”Susținem performanța și ne bucurăm că putem contribui la pregătirea unor tineri atât de dedicați. Noile tehnologii vor avea nevoie de oameni bine pregătiți care să le dezvolte și să le folosească la capacitatea lor maximă, iar pregătirea în domeniul informaticii este un pas mai aproape de a ajunge la acest scop. Mai mult decât atât, vorbim despre tineri care ne reprezintă țară și ne dorim că România să fie pe primul loc atunci când vorbim de competiții de acest gen”, a declarat Cornel Banu, Director al fabricii de la Câmpulung Holcim România.

În urma sponsorizării, după încheierea taberei, toți elevii colegiului vor beneficia de laborator, două din șase clase fiind de profil informatică – intensiv.

Share this post

No comments

Add yours