Implică-te și tu! Cea de-a zecea ediție a Crosului Pădurii Copiilor va avea loc pe 27 mai

Ziua de 27 mai va fi una cu totul și cu totul specială, întrucât Asociația Pădurea Copiilor va organiza, în Pădurea Băneasa, cea de-a zecea ediție a Crosului Pădurea Copiilor, un eveniment sportiv dedicat unei cauze de mediu, ce îmbină sportul, alergarea și relaxarea.

Astfel, persoanele care vor să dea o mână de ajutor unui proiect de împădurire se poate scrie la acest proiect inedit.

”Creștem păduri, formăm comunități!” este deviza campaniei prin care vor fi promovate sportul, activitățile în aer liber și responsabilitatea față de natură.

Fondurile obținute prin taxele de înscriere la eveniment vor fi investite în îngrijirea celor 62,2 hectare plantate deja, prin care Pădurea Copiilor ajuns la opt comunități rurale și la peste 30.000 de beneficiari. Asociația Pădurea Copiilor își propune că până în 2030 să ajungă cu acțiuni de împădurire și proiecte de mediu la 100 de comunități din Sud-Estul României.

Lipsa pădurilor în România este o problemă destul de gravă în ultimii 100 de ani, întrucât România a pierdut mai mult de jumătate din suprafață împădurită. Sudul țării este cel mai afectat, având în medie între 2,5-5 % suprafața împădurită, din totalul recomandat de 20%.

Prin acest proiect, Asociația Pădurea Copiilor își propune să crească suprafața împădurită din România ghidându-se pe anumite valori, între care dezvoltarea durabilă și promovarea consumului sustenabil, conservarea biodiversității, educarea și implicarea comunităților locale, dar și promovarea voluntariatului.

Share this post

No comments

Add yours