HeidelbergCement, finanțare de 50.000 de euro pentru două spitale din România

HeidelbergCement România a finanțat achiziția unei instalații de fluide medicale în valoare de 30.000 de euro, pentru Spitalul Bicaz. Ba mai mult, compania a achiziționat și o masă de operație pentru secția de Urologie din Spitalul Pucioasa, în valoare de 20.000 de euro.

Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz, județul Dâmbovița, deservește o populație de 44.197 de locuitori, în principal populația orașului Bicaz și împrejurimile. Lucrările de reparații la instalația de fluide medicale în cadrul spitalului reprezintă una din cerințele medicale obligatorii pentru menținerea autorizației sanitare de funcționare și acreditare a spitalului că furnizor de servicii medicale. În urmă investiției, unitatea medicală va beneficia de o instalație nouă completă, pentru producerea și distribuția gazelor medicale.

”Nivelul de trăi și siguranță angajaților și a vecinilor noștri este o prioritate a companiei noastre. Ne bucurăm că activitatea și rezultatele financiare obținute în ultimii ani ne permit să realizăm astfel de proiecte importante pentru comunitățile în care ne desfășurăm activitatea“, a declarat Florian Aldea, Director General al HeidelbergCement România.

De asemenea, Spitalul Orășenesc Pucioasa, județul Dâmbovița, deservește o populație de 60.000 de locuitori, în principal din Pucioasa și Fieni și 11 comune arondate. Unitatea medicală furnizează servicii medicale complexe, având o adresabilitate crescută și un număr mare de intervenții chirurgicale – cel puțîn 2 operații, zilnic. În acest context, dotarea spitalului cu o masă de operație era necesară pentru asigurarea unor servicii medicale chirurgicale de calitate și pentru creșterea gradului de siguranță și satisfacție a pacienților internați din secția de Urologie a unității.

Share this post

No comments

Add yours