Elevii de azi, fermierii de mâine, premiați pentru rezultate deosebite la stagiile de practică

Zece liceeni de la Colegiul Țara Bârsei din localitatea Prejmer vor fi premiați cu laptopuri și tablete pentru rezultatele obținute la sesiuni de practică online și offline

ADR-Copii-la-vitei-DSCN3855-Propunere

Colegiul Țara Bârsei din Prejmer găzduiește miercuri, 10 iunie 2015, orele 11:00, festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la stagiile de practică ‘blended learning’ organizate prin proiectul ‘Elevul de azi, fermierul de mâine’.

Activitatea de practică — actualmente descurajată de lipsa unui program național, structurat și atractiv pentru companii — este esențială pentru formarea specialiștilor, deoarece le completează pregătirea cu informații, deprinderi și comportamente care pot fi dobândite exclusiv într-un mediu adecvat, cu îndrumarea celor avizați.

În ultimele două luni, tinerii de la Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară Țara Bârsei Prejmer au avut șansa să facă practică ‘ca la carte’, fiecare clasă câte o săptămână, la Ferma Agrovision din satul brașovean Criț — fermă demonstrativă administrată de World Vision România — și într-o pensiune din aceeași localitate.

Simultan, liceenii de la specializările veterinar, agroturism sau industrie alimentară și-au testat cunoștințele deprinse la practică folosind aplicația web ‘Fermier de viitor’, disponibilă la www.fermierdeviitor.ro. Aplicația conține replici virtuale ale mediului și proceselor de lucru corespunzătoare profilurilor și îi ajută rețină materia într-o manieră familiară și prietenoasă, asemănătoare jocurilor online.

Cele mai bune rezultate la practica online le-au avut elevii claselor a IX-a și a X-a specializările tehnician veterinar și agroturism, iar punctajul maxim a fost atins de George Ciprian Potlogea, elev în clasa a X-a. Criteriile de acordare a premiilor au fost gradul de implicare și rezultatele la activitatea de practică de la fermă sau pensiune, nivelul de utilizare a aplicației web și rezultatele la învățătura pe anul școlar în curs de finalizare.

O parte dintre elevi vor fi premiați în cadrul festivității de mâine, iar în data de 7 iulie 2015 vor primi diplome și premii și liceenii care participă la activitățile de practică din cursul lunii curente.

‘Elevul de azi, fermierul de mâine’, proiect cofinanțat din fonduri europene, urmărește să echipeze tinerii din învățământul agricol sau preliceal cu abilități, cunoștinte și experiențe menite să-i stimuleze să urmeze studii de profil și să adopte meseriile studiate.

Rezultatele proiectului se vor regăsi într-un ghid de bune practici care va fi diseminat în această toamnă liceelor de profil din țară. De asemenea, liceele agricole vor putea folosi aplicația web dezvoltată prin proiect pentru instruirea elevilor. Sperăm ca modelul ‘fermier de viitor’ să susțină îmbunătățirea formării elevilor în domeniul agricol la nivel național și redresarea situației învățământului de profil.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours