UniCredit Țiriac Bank este alături de sportivi: Relansează programul “Împreună pentru sportivii României”

Luna decembrie este luna cadourilor iar acest lucru este dovedit în fiecare zi, când sunt lansate noi programe de ajutorare a persoanelor nevoiașe ori defavorizate, dar nu numai.

Fundatia-Olimpica-Romana-575x308

Anul acesta, în preajma sărbătorilor de iarnă, chiar și sportivii românii vor avea parte de o surpriză, pentru că  Fundația Olimpică Română relansează, în decembrie 2014, programul “Împreună pentru sportivii României”, prin care și-a propus să ofere sprijin concret unui număr cât mai mare de cazuri sociale din rândul sportivilor.

Astfel, primele 10 cazuri care au fost deja selectate și vor primi, timp de un an, o pensie socială lunară în valoare de 300 de lei, bani ce vor fi folosiți pentru procurarea de medicamente și alte obiecte medicale de uz frecvent.

“Ne inspiră devotamentul și puterea de muncă a sportivilor de performanță. Considerăm că fiecare dintre noi are de învățat din implicarea și sacrificiul lor. Ne bucurăm să îi putem sprijini atât la bine, cât și la greu, demonstrând încă o dată că ne luăm foarte în serios misiunea de a fi o parte activă a comunității în care trăim”, a declarat Anca Nuță, director Identitate & Comunicare UniCredit Țiriac Bank.

Pentru a identifica primii beneficiari ai programului “Împreună pentru sportivii României”, Fundația Olimpică Română a lansat un apel către federațiile sportive. Criteriile de selecție au fost următoarele: beneficiarii să fi activat în domeniul sportului de performanță sau de masă, ca sportivi sau parte din staff-ul tehnic sau administrativ, să fie persoane cu probleme de sănătate și cu un venit insuficient raportat la cheltuielile medicale necesare.

Până acum, cei 10 sportivi care se bucură de acest sprijin provin din următoarele sporturi tenis de masă, handbal, rugby, gimnastică și scrimă. Unul dintre aceșta este George Baltă, care la doar 20 de ani, a rămas paralizat de la piept în jos în urma unui meci de rugby. “Pe 11 martie 2014 s-au împlinit 8 ani de când viața mea s-a schimbat, 8 ani în care nu sunt sigur dacă am luptat să mă recuperez, dar sunt sigur că am luptat să trăiesc. Paralizia nu înseamnă doar imposibilitatea de a te mișca. Paralizia înseamnă afectarea tuturor organelor, de la inimă până la piele. Înseamnă costuri care, pe mulți aflați într-o astfel de situație, îi depășesc și mă repet, nu pentru a se recupera, ci pentru a supraviețui. Așa că le mulțumesc tuturor celor care îmi sunt alături”, a declarat George Baltă.

Totodată, Fundația Olimpică Română organizează un eveniment dedicat foștilor sportivi și antrenori, în cadrul căruia li se oferă șansa ca oamenii deosebiți, care au făcut performanță, să se reîntâlnească și să rememorize momentele de glorie. Acest event, ce se află la cea de-a 12-s ediție, va avea loc pe 17 decembrie și se va realiza cu sprijinul Valeriei van Groningen, Vicepreședintele Fundației Olimpice Române.

Sursa: prosport.ro

Share this post

No comments

Add yours