Caravana SMURD ‘Fii pregătit’ ajunge la Arad! Populația, intruită pentru a face față situațiilor de urgență

Caravana SMURD ”Fii pregătit”, care are ca scop informarea şi instruirea populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, a ajuns sâmbătă la Arad, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş, George Pleşca.

”Caravana SMURD a fost gândită pentru a educa populaţia (…) în domeniul acordării primului ajutor şi al modului în care trebuie să reacţioneze în cazul producerii unor calamităţi. Prima oară Caravana a poposit la Arad în urmă cu doi ani. Aproximativ 500 de arădeni s-au arătat interesaţi de demonstraţiile făcute de paramedici. Spre plăcuta noastră surpriză, în acest an, Caravana a fost asaltată de arădeni de toate vârstele, cu precădere tineri, interesaţi să asiste la demonstraţiile prezentate în sala de curs. Estimăm că până la finalul acţiunii de astăzi numărul participanţilor va ajunge la circa 1000 de persoane’‘, a declarat, pentru AGERPRES, Pleşca.

Demonstraţiile sunt făcute de voluntari SMURD din cadrul ISUJ Arad, sub conducerea coordonatorului personalului, Carla Stepan.

Caravana constă în deplasarea unui centru mobil, construit pe structura unui tir, în care este amenajată o sală de curs dotată cu echipamente medicale şi de prim ajutor necesare. Cursurile se adresează atât populaţiei, cât şi profesioniştilor din sistemul de urgenţă. Ele sunt susţinute de formatori specializaţi, angajaţi ai IGSU, care fac demonstraţii practice interactive.

Caravana SMURD se va afla duminică în oraşul Lipova.

Caravana SMURD este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi susţinut de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Share this post

No comments

Add yours