Raiffeisen Bank, finanțare de 100.000 de euro pentru zece proiecte educaționale! Până când se pot depune propunerile

Cea de-a opta ediție a programului de granturi Raiffeisen Comunități, ce este desfășurat de Raiffeisen Bank, a fost lansat. Astfel, până pe 3 august, vor putea fi depuse propunerile de proiect pe site-ul programului.

Suma solicitată pentru finanțarea unui proiect va fi de 45.000 lei, însă participantul va trebui să vină cu o contribuție proprie de minimum 20% din valoarea întregului proiect, iar banca va acordă finanțări nerambursabile de aproximativ 10.000 de euro (echivalent lei), pentru maximum 10 proiecte educaționale. La fel că anul trecut, prin acest program se finanțează proiecte din domeniul educației non-formale – financiare, antreprenoriale, civice și profesionale.

Proiectele trebuie să se desfășoare pe o perioada cuprinsă între patru și doisprezece luni, iar rezultatele estimate să fie măsurabile și să aducă schimbări pozitive în comunitățile în care sunt implementate.

”Investind în educație, investim în viitorul societății românești, cu responsabilitate. În ceișapte ani de desfășurare a acestui program, am reușit să susținem 100 de proiecte comunitare cu 20.000 de beneficiari direcți. Categoric, nu ne vom opri aici, întrucât ne dorim să contribuim la dezvoltarea nivelului de educație și de trăi din România”, a declarat Corina Vasile, Director Comunicare și Relații Publice la Raiffeisen Bank.

Programul se adresează organizațiilor neguvernamentale de dimensiuni mici și medii și instituțiilor de învățământ din România, care au că obiect de activitate dezvoltarea de proiecte de educație non-formală și care au minimum doi ani de funcționare la momentul înscrierii în acest program.

Noutatea ediției din acest an constă în faptul că proiectele finaliste vor fi prezentate și susținute în fața unei comisii formate din specialiști în jurizarea proiectelor comunitare, pentru că granturile să fie acordate pentru proiecte sustenabile și cu impact real în comunitate.

Programul se desfășoară în patru etape:

  • 2 iulie – 3 august – depunerea proiectelor, prin completarea și trimiterea unui formular standard, disponibil online;
  • 6-24 august – verificarea eligibilitatii proiectelor înscrise, realizată de către Asociația pentru Relații Comunitare;
  • 27 august – 21 septembrie – evaluarea proiectelor eligibile de către voluntari Raiffeisen Bank, iar cele mai apreciate 20 de proiecte vor ajunge în etapă finală;
  • 24-28 septembrie – susținerea proiectelor de către finaliști în față unui juriu extern, care va selecta până la 10 proiecte pentru finanțare, care vor fi anunțate la 1 octombrie.

Raiffeisen Comunități este un concurs de proiecte de responsabilitate socială, derulat anual pe platforma www.raiffeisencomunitati.ro și vine în sprijinul comunităților în care banca își desfășoară activitatea.

Share this post

No comments

Add yours