Autism Voice, o nouă campanie de donații prin SMS! Ajută 200 de copii să beneficieze de terapie gratuită

Autism Voice, organizație neguvernamentală specializată în recuperarea copiilor cu autism și formarea de terapeuți ABA, lansează „Cuvântul care aduce cuvinte”, prima lor campanie de strângere de fonduri prin SMS. Inițiativa are ca scop strângerea unui număr de 50.000 de sms-uri lunare pentru a acoperi costul terapiei celor 200 de copii din cele două centre ale asociației.

În cadrul campaniei, mai mulți artiști au acceptat provocarea copiilor cu autism și și-au imaginat cum ar putea să-și desfășoare meseria dacă vocabularul lor s-ar reduce la maximum 3 cuvinte pe care micuții cu tulburări din spectrul autist învață să le rostească în luni, chiar ani de terapie. Până acum, Marius Manole a răspuns provocării lui Dani (5 ani) de a juca într-o piesă de teatru folosind doar cuvintele „dă mașina” și „iepuraș”, iar comediantul Costel a răspuns provocării lui David (7 ani) de a face o glumă utilizând cuvintele „roșu” și „ajută”.

„Este suficient să ne oprim o clipă. Să ne imaginăm lumea în care un părinte se luptă să-și salveze copilul, să-i ofere posibilitatea de a vorbi, de a putea spune ce-l doare, de a se juca, de a merge la grădiniță. Într-o lume normală, acestea sunt lucruri simple, pe care orice copil le poate face. Când ai un copil cu autism, această realitate se schimbă în mod tragic. Campania <<Donează Voce>> este o continuare a procesului de rebranding al asociației pe care l-am început în primăvara acestui an. Scopul este de a ajuta copiii cu autism să spargă barierele de comunicare dintre ei și toți cei care-i înconjoară. Este un proiect curajos, prin care ne dorim ca fiecare copil cu autism să aibă un viitor și o șansă la recuperare și ca fiecare părinte aflat în această situație să nu mai aibă grija zilei de mâine”, a explicat Anca Dumitrescu, președintele Autism Voice.

Campania a debutat la mijlocul lunii octombrie, iar prima etapă se va încheia în decembrie. În cadrul campaniei urmează să răspundă provocării personalități din muzică, poezie, dar și creatorii de conținut. În acest mod, campania își propune să ajungă la un număr cât mai mare de persoane care să doneze 2 euro trimitând cuvântul VOCE la numărul de telefon: 8844.

Share this post

No comments

Add yours