Asociația ”Pas cu pas” lansează proiectul ”Ora de educație rutieră”

Chiar dacă există numeroase mijloace de informare, în ziua de astăzi trei din patru elevi nu știu cum să circucle în calitate de pietoni în orașe. De aceea, Asociația ”Pas cu Pas” lansează un proiect educativ și anume, ”Ora de educație rutieră”.

10rutiercopii-600x450

Având în vedere statisticile îngrijorătoare, ce arată faptul că trei din patru elevi de clasa a III-a nu știu cum trebuie să circule corect pietonii în orașe, dar și faptul că aproximativ 35% dintre aceștia nu știu cum pot recunoaște un polițist ori faptul că peste 37% dintre aceștia nu știu când trebuie să se adreseze organelor de poliție, reprezentanții asociației au demarat o campanie educativă, în cadrul căreia elevii vor avea ocazia să învețe cum să circule corect în orașe.

Printre altele, sondajul realizat de Asociația ”Pas cu Pas” arată că peste 95% dintre copiii chestionați recunosc care este semnul de circulație care te anunță că poți traversa pe trecerea de pietoni, aproape 70% știu care sunt cele două culori pentru semaforul destinat pietonilor, iar 81,6% cunosc semnificația termenului de ‘pieton’. Mai mult decât atât, 3 din 4 elevi știu care sunt locurile în care se pot juca în siguranță, însă aproape 50% dintre aceștia nu știu la ce culoare a semaforului autovehiculele trebuie să aștepte.

Inițiat de Asociația Profesională a Polițiștilor Locali ‘A.I. Cuza’ și Direcția Generală de Poliție Locală Sector 3 în parteneriat cu Asociația ‘Împreună Pas cu Pas’ și Asociația ‘Inovart’, cu sprijinul Primăriei Sectorului 3 și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, campania ”Ora de educație rutieră” se desfășoară în perioada 10 noiembrie — 5 decembrie 2014, în 12 școli din sectorul 3 al Capitalei.

Astfel, la această acțiune vor participa 1.100 de elevi, care vor avea ocazia să-și însușească regulile de circulație corect și să le respecte, în contextul în care țara noastră a înregistrat a doua cea mai mare rată a deceselor din cauza accidentelor rutiere din Uniunea Europeană.

De asemenea, organizatorii vor realiza un al doilea studiu pe același eșantion, după ce elevii vor parcurge cursul, pentru a calcula impactul real pe care l-a avut proiectul educațional asupra acestora. Pe tot parcursul proiectului vor fi împărțite în trafic 15.000 de fluturași informativi, având drept scop conștientizarea șoferilor, iar ‘Ora de Educație RutierĂ’ va fi extinsă pe viitor în mai multe școli din România.

Sponsorul principal al proiectului ‘Ora de Educație Rutieră’ este București Mall (Anchor Group). Website-ul proiectului este www.oradeeducatierutiera.ro.

Sursa: www.agerpres.ro

Sursa foto: clubuldepresatransatlantic.files.wordpress.com

Share this post

No comments

Add yours