”Artă în diversitate”, o campanie inedită ce promovează diversitatea în cultură

Asociația ‘O Șansă Pentru Viitor’ anunță lansarea proiectului ‘Artă în Diversitate’ proiect finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstien și Guvernul României în cadrul programul PA17/ RO13 ‘Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european’.

four_hands_on_planet

Dorim să lansăm invitația tuturor românilor talentați care aparțin unei minorități naționale de a participa la un proiect editorial prin care propunem realizarea și publicare unei reviste atractive care să promoveze cultura minorităților naționale din România, prin intervievarea a cel puțin 38 de artiști aparținând acestora.

Astfel, revista ‘Artă în diversitate’ vine în întâmpinarea nevoilor de stimulare a informării cetățenilor cu privire la arta minorităților și a formelor de expresie culturală a acestora.

Totodată,  prin intermediul portalului www.diversitate.ospv.ro vor fi adunate într-un singur loc evenimentele cu caracter cultural organizate de minoritățile din România și promovarea acestora într-o manieră organizată și captivantă.

Revista și portalul vor încuraja informarea cetățenilor în legătură cu tradițiile minorităților și a formelor de exprimare ale acestora și respectarea drepturilor minorităților la promovarea propriilor culturi. Numai în acest mod,  informarea și conștientizarea populației majoritare asupra valorilor minorităților și familiarizarea acestora cu o imagine corectă asupra culturii acestor minorități.

Demersul are ca scop valorificarea potențialului artistic al minorităților, care în ziua de azi tinde să fie ignorat, deși multiculturalismul este parte componentă a valorilor democratice. Mai mult, prin acest proiect, organizatorii își propun combaterea discursului instigator la ură pe baze etnice prin intermediul implementării proiectului și promovării valorilor artistice ale minorităților în rândul românilor.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours