Clusterul Biomasei Green Energy, proiect inedit – ‘Biomasa – o sursă de energie regenerabilă’

Clusterul Biomasei Green Energy a organizat luni, la sediul Universității Babeș-Bolyai – Extensia Universitară Sfântu Gheorghe un workshop cu tema: ‘Biomasa – o sursă de energie regenerabilă’.

biomasa3

Astfel, prin intermediul acestui proiect, s-a dorit crearea unui cadru pentru o dezbatere constructivă cu cei mai activi parteneri ai Clusterului Green Energy pe tema proiectelor și inițiativelor de cercetare-inovare în domeniul biomasei.

În cadrul evenimentului dl. prof. Univ. Dr. Ion Visa, director al  Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov și vicepreședinte al European Sustainable Energy Innovation Alliance (ESEIA) a vorbit despre importanța dezvoltării și implementării de mixuri de energii regenerabile și de creare a unor comunități sustenabile prin folosirea unui mix energetic.

Dl. Vajda Lajos, președintele Clusterului a prezentat proiectele de cercetare și de internaționalizare în care este angrenat clusterul. Totodată a subliniat faptul că biomasa ar putea avea un rol esențial în asigurarea independenței energetice a localităților mici și în același timp poate avea și impact pozitiv din punct de vedere al protecției mediului, și din punct de vedere social prin posibilitatea de a implica persoane defavorizate în colectarea deșeurilor verzi.

Un alt exemplu concret de gestionare durabilă a zonelor verzi a fost prezentat și de dna. Bara Agnes, reprezentant al Fundației LIA Locodeni.

Organizatorul partener al evenimentului a fost ADR Centru, membru al rețelei Enterprise Europe Network. Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru este un susținător activ al inițiativelor în domeniul bioenergiei, a dezvoltat și implementează Planul de acțiune pentru bioenergie al Regiunii Centru.

Evenimentul a fost parte a Săptămânii Europene a Energiei Durabile 2015 și s-a desfășurat împreună cu alte evenimente similare organizate în întreaga Europă în luna iunie.

Sursa: Agerpres

Share this post

No comments

Add yours