Absolvenții primului program de educație ecologică prin realitate virtuală, premiați de Tetra Pak

”Caravana cu Potențial”, un proiect care îi încurajează pe elevi să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în patru categorii de deșeuri, într-un univers animat, a ajuns în 60 de clase de gimnaziu din 20 de școli din județele Galați, Bacău și Vrancea. Mai mult de atât, trei clase au fost premiate cu excursii și rechizite speciale.

Astfel, ”Caravana cu Potențial” a premiat elevii din primele trei clase în ordinea punctajului obținut. Este vorba despre clasele a VI-a și a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Pechea, județul Galați, și de clasa a VII-a D din Școala Gimnazială Nr. 10 din Bacău.

Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe: „Prin «Caravana cu Potențial» încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor tinerei generații, combinând una dintre cele mai presante probleme ale momentului, sustenabilitatea resurselor, cu noile tehnologii. În acest sens am ales să creăm un joc de realitate virtuală menit să crească nivelul de conștientizare al adolescenților în legătură cu importanța reciclării. În acest an, în jur de 1500 de elevi au învățat să colecteze selectiv prin joacă iar peste 50 de profesori au înțeles cum pot face ora de educație ecologică mai atractivă, în cadrul celor 3 sesiuni de formare.”

Andrei Coșuleanu, președinte al asociației Act for Tomorrow: ”Educația ecologică reprezintă o componentă cheie pentru asociația noastră. Echipa noastră pune la dispoziție resursele pentru a crea noi metode de învățare prin care elevii să poată asimila mai ușor noțiunile de bază din domeniul protecției mediului și să conștientizeze importanța schimbării de mentalitate și comportament cu privire la felul în care ne raportăm la natură, atât la nivel individual, cât și sistemic.”

Mariana Păun, profesor la Școala Gimnazială nr. 3 din Pechea, câștigâtoarea premiului I: „Calatoria în realitatea virtuală, realizată în cadrul proiectului «Caravana cu Potențial», a fost interesantă și unică. Am înțeles cât de important este să îngrijim și să respectăm mediul în care trăim, pentru a păstra echilibrul ecologic și pentru a avea o viață sănătoasă. Considerăm că oportunitatea oferită a fost ca o rampă de lansare spre un viitor mai bun.”

Share this post

No comments

Add yours