Zeci de copii instituționalizați s-au bucurat de vacanță în tabere cu Ajunge Mari și Pepco

Vara aceasta 112 copii din centrele de plasament au participat la tabere de dezvoltare personală în cadrul programului educațional Ajungem MARI al Asociației Lindenfeld cu sprijinul Pepco România

În luna iulie 50 de copii din centrele de plasament din Brașov au mers la Năvodari, iar unii dintre ei au văzut marea pentru prima oară. S-au bucurat din plin de apă și de jocurile de pe plajă, au învățat să înoate, să meargă pe sub apă și chiar mici acrobații în apă. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost răsăritul de soare, pentru prima oară văzut pe mare.

Alți 20 de copii din Buzău au participat în august la o tabără intensivă de dezvoltare personală la munte, plină de jocuri teatrale, jocuri de echipă și de creativitate. Au fost însoțiți și ghidați de actori și profesori de teatru și de voluntarii Ajungem MARI, care i-au încurajat permanent. În ultima seară au scris scrisori către sine cu dorințe și încurajări, pe care le vor primi și citi peste 6 luni.

În ultima săptămână de vacanță, alți 42 de copii vor merge la munte, unde vor avea parte de multe jocuri, drumeții și petreceri. Pentru unii copii va fi prima oară la munte, prima oară cu trenul sau prima oară cu telecabina. Copiii din Sibiu și Buzău vor înțelege magia muntelui alături de animatori și voluntari Ajungem MARI.

Este a 6-a vară de tabere în programul educațional Ajungem MARI, la care participă copii instituționalizați care nu merg în aceeași vară în alte tabere. Programul este conceput astfel încât să îi ajute pe copii, prin jocuri și activități non-formale, să iși dezvolte abilitățile și să își depășească limitele.

Pepco România susține educația copiilor și anul acesta a ales să sprijine și copiii și tinerii instituționalizați, care au mare nevoie de sprijin și încurajare pe termen lung.

Share this post

No comments

Add yours