Zeci de adolescenți vor planta puieți într-o localitate din județul Călărași

Zeci de adolescenți înscriși în proiectul de educație complementară Pepin Teen, care este organizat de Școala de Valori și de ING Tech, vor lua parte la o acțiune de plantare puieți în comuna Chirnogi, județul Călărași.

O perdea forestieră va apărea în comuna Chirnogi, județul Călărași, de-a lungul DN41 spre Oltenița, ca urmarea a unei acțiuni de plantare a 1600 de puieți din 3 specii diferite: stejar, paltin de câmp și sălcioară. Perdelele forestiere cresc umiditatea din sol și astfel productivitatea agricolă, devin o barieră pentru vânt, înzăpeziri, susțin biodiversitatea și luptă împotriva schimbărilor climatice.

Entuziasmul voluntarilor a fost în contrast cu ploaia necontenită. La acțiunea de plantare au participat 45 de adolescenți, angajați ai ING Tech, Școala de Valori, Viitor Plus, toți preocupați de mediu. Au avut loc două sesiuni de plantare, aproximativ 5 ore de hărnicie și efort fizic.

Răsplata imediată a venit în formula tradițională – un prânz câmpenesc pentru voluntarii satisfăcuți în urma acestei fapte bune. Răsplata cea mare o vor vedea peste câțiva ani, când vor reveni la umbra copacilor plantați.

Voluntarii au contribuit la plantarea unei suprafețe de pădure pe care Asociația ViitorPlus și primăria le vor îngriji în următorii ani.

Share this post

No comments

Add yours