Vino și tu la Marea Plantare! Participă la înființarea unei perdele forestiere de protecție pe lângă A2

Marea Plantare, o activitate derulată de Asociația Pădurea Copiilor, va avea loc pe 30 martie 2019, așa că vino și tu alături de peste 500 de voluntari la acțiunea din Dragoș Vodă, Călărași. Vei avea ocazia să iei parte la un eveniment civic de anvergură ce își propune înființarea unei perdele forestiere de protecție pe lângă A2.

Marea Plantare dorește să coalizeze sute de oameni pentru natură și comunitate, fiind al doilea an consecutiv când se organizează un astfel de eveniment de la începerea împăduririlor în 2008. În 2019 ne propunem sa adunăm peste 500 de voluntari pentru a planta împreună 10.000 de puieți în Dragoș Vodă, jud. Călărași.

De ce împădurim lângă A2?

* Terenul din Dragoș Vodă este un teren neproductiv, iar prin împădurire va putea proteja terenurile agricole din vecinătate, ajutându oamenii și natura.

* Perdelele forestiere prezente pe marginea drumurilor reduc viteza vântului cu 50-60%, împiedică răspândirea fumului și protejează împotriva zgomotului produs de mașini.

* Arborii contribuie la reducerea cantității de căldură reținută la nivelul pământului, pădurea reflectând de două ori mai multă radiație solară decât o arătură proaspătă, astfel încât pe parcursul zilei, diferențele între zi-noapte se reduc cu 3-4°C.

* Voluntarii vor vedea cu proprii ochi cum arata pădurea de 8 ha înființată în 2010 de Pădurea Copiilor pe latura sudică a autostrăzii, Marea Plantare continuând inițiativa de împădurire pe latura nordică a căii de comunicație.

“Marea Plantare este o inițiativă Pădurea Copiilor ce reflectă grija pentru natură și preocuparea față de schimbările climatice. Implicarea în comunitate, lucrul în echipă și dorința de schimbare sunt valorile principale ale voluntarilor noștri, dornici să pună umărul și cazmaua la o nouă pădure și generează rezultate la nivel personal chiar și pe termen scurt. Pe de alta parte, pădurea are nevoie de decenii sa crească și să-și îndeplinească rolul micro-climatic, însă nevoia de împădurire este atât de mare, încât nu mai avem timp sa lăsam statul sa rezolve problema.” spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, presedintele Asociației.

Anul trecut Marea Plantare a adunat în județul Prahova 550 de voluntari individuali și corporate care și-au dedicat timpul plantării de vlăstari de foioase, au socializat și au petrecut o zi în aer liber alături de echipa Asociației Pădurea Copiilor. Haideți alături de noi să lucrăm la obiectivul măreț de a avea păduri în 100 de comune din zona fostului Codru al Vlăsiei în următorii 10 ani.

Share this post

No comments

Add yours