Un preot din Iași a dus în tabără pe litoral 180 de copii care nu văzuseră niciodată marea

Nu mai puțin de 180 de copii au avut ocazia de a vedea marea pentru prima dată grație preotului Dan Damaschin, care a uimit o țară întreagă, după ce s-a aflat de inițiativa sa inedită.

S-a născut în comuna Moșna la 50 de kilometri de Iași. „Prima amintire o am de la bunicul dinspre mama. Stăteam pe genunchii săi și învățam Tatăl Nostru. Aveam între doi și trei ani“, povestește Dan Damaschin.

Dan Damaschin și-a dorit cu ardoare să fie preot, iar în paralel și-a dedicat viața acțiunilor de caritate. Tabăra de vară organizată de preotul Dan Damaschin a devenit deja o tradiție la Iași. Prin intermediul Asociației „Glasul Vieții “, în fiecare an copiii săraci merg în vacanță pentru o săptămână. Toți vor să vadă marea. Anul acesta au fost 180. De unde bani? Din donații, sponsorizări.

Părintele Dan Damaschin a istorisit și o întâmplare din vacanța de pe litoral din acest an cu cei 180 de copiii.

„Seara la mare, ce să vezi? Îi invit pe curajoși să se dezlănțuie. Ștefan mă trage de tricou, că vrea el să ne cânte o „muzică”. Să fac și mai mare atmosferă îl provoc să ne spună ce știe mai bine să ne cânte, iar el se apucă de turuit cântec după cântec, din care reușesc să deslușesc „Trandafir de la Modova” și “Borș”. Până să o chem pe Bianca, (sora mai mare a lui Ștefan), ca să-mi explice ce vrea să ne cânte, de fapt, “publicul” decide: “Sunt un mare boss”. Cum votul meu pentru “Trandafir de la Moldova” a fost total ignorat de petrecăreți, m-am trezit căutând repede pe telefon melodia solicitată și aflu surprins că mai toți copiii cunoșteau versurile manelistului mult mai bine decât pe cele ale imnului de stat. Oare s-o fi studiind la Muzică, Dani Mocanu ăsta, sau toți părinții adorm copiii cu televizoarele deschise la manele? Indiferent care ar putea fi răspunsul la întrebarea mea retorică, o concluzie tot trebuie să tragem: Dacă modelul artistic al copiilor noștri va rămâne “Borș” și Mocanu, înseamnă, dragi părinți și dragi profesori, că avem probleme! Mari de tot!”, a povestit el conform Republica.ro.

De asemenea această acțiune nu este singulară. Părintele Dan Damaschin a oferit o șansă mamelor care cerșesc pe străzi și tinerelor care rămân însărcinate și sunt alungate de acasă. A primit teren de la o parohie pe strada Cicoarei. Cu voluntari, cu banii lui a construit o clădire, cu garsoniere și sală de masă. Șapte mame vor avea adăpost temporar și vor fi ajutate să-și clădească o viață frumoasă.

Share this post

No comments

Add yours