TAROM sustine viitorul României la inaltime

În ciuda faptului că există numeroase voci care se plâng de faptul că autoritățile nu susțin tinerii și nu investesc în educația și în pregătirea lor, compania TAROM, alături de Colegiul Tehnic de Aeronautică ”Henri Coandă” arată că se poate și susțin mai mulți elevi.

Boeing 737-38J - Tarom (YR-BGD)

Cele două instituții au încheiat un protocol de colaborare, în urma căruia mai mulți tineri din învățământul liceal și profesional pot efectua pregătiri practice. Astfel, compania susține pregătirea a viitorilor specialişti în aviaţie pe următoarele specializări: tehnician instalaţii de bord (18 elevi), tehnician aviaţie (19 elevi), tehnician aviaţie (20 elevi), tehnician instalaţii de bord (22 elevi), tehnician aviaţie (40 elevi).

La sfârşitul stagiilor de pregătire practică, elevii vor primi de la compania TAROM un atestat de practică care le va fi de mare ajutor în vederea angajării lor în domeniu.

Potrivit lui Christian Heinzmann, Director General TAROM, prin demararea acestui proiect se dorește încurajarea tinerilor care doresc să dobândească o specializare, o meserie respectată şi extrem de frumoasă. ” În aceeaşi măsură, compania TAROM doreşte să se implice în formarea viitorilor specialişti pentru a ne asigura forţă de muncă pe viitor. Ne dorim că oamenii care vor ieşi la pensie din această companie să fie înlocuiţi de alţii cu aceleaşi calităţi: profesionalism, dedicare, pasiune şi seriozitate”, a completat acesta.

Durata acestor stagii de practică este de două săptămâni pe an pentru fiecare specializare, câte o săptămâna în fiecare semestru. La final, cadrul didactic de la liceu, împreună cu tutorele TAROM evaluează nivelul de dobândire a competenţelor de către practicant pe baza fişei de observaţie/evaluare a unei probe orale şi a unei probe practice.

Sursa: Evenimentul zilei

Sursa foto: http://tv-h.ro

Share this post

No comments

Add yours