Stinge lumina! Participă la Ora Pământului și arată că îți pasă de mediul înconjurător

În ultimii șapte ani, WWF-România ne-a invitat la Ora Pământului, iar tradiția continuă, căci și în acest an, această acțiune se va desfășura, astfel că oameni obișnuiți, organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara sunt provocați să ia parte la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile.

Ora-Pamantului

Astfel, pe 28 marție, la ora locală 20.30, alături de peste 7.000 de orașe din mai mult de 162 de țări, vom stinge lumina, pentru a arăta din nou că protejarea naturii ne preocupă și că vrem mai multă determinare și acțiune concretă din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

Anul 2015 este un moment de cotitură la nivel international în ceea ce privește politicile și angajamentele statelor din întreaga lume pentru a încetini încălzirea globală și a atenua impactul schimbărilor climatice. În decembrie vor avea loc negocierile finale între statele membre ONU privind țintele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră – principalul factor ce determină creșterea temperaturilor și alte probleme conexe de mediu. De aceea, Earth Hour poate canaliza vocea a două miliarde de susținători într-un scop comun esențial, de care depinde chiar supraviețuirea noastră pe această planetă: convingerea liderilor lumii că nu mai este timp pentru amânări sau justificări și că acum este momentul pentru asumarea unor ținte și a unor responsabilități ambițioase, pe măsura provocărilor cu care ne confruntăm.

De-a lungul celor șase ediții de până acum, peste 40 de orașe au participat în mod activ la Ora Pământului și sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente și instituții întrerup iluminatul în mod simbolic și găzduiesc evenimente tematice. Dintre reușitele importante ale mișcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraș de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour și, mai mult decât atât, oprește iluminatul exterior pe parcursul nopții, în fiecare seară.

Share this post

No comments

Add yours