Carrefour extinde campania inedită! Care sunt orașele în care oamenii pot cumpăra fructe și legume, în schimbul PET-urilor!

La începutul lunii iulie, Carrefour a lansat, în București, un program-pilot intitulat “Punem preț pe plastic”, prin intermediul căruia clienții puteau duce la magazin o sticlă PET, primind în schimb legume sau fructe produse de fermieri români. Pentru că rezultatele acestei campanii au fost chiar peste așteptările retailerului, în această vara și începutul toamnei, programul se va extinde în alte cinci orașe din România.

„Inițial, în Carrefour Băneasa, trebuia să avem o săptămâna acest program, însă, la cererea clienților, l-am mai prelungit cu încă o săptămâna (9-21 iulie). În cele două săptămâni am strâns peste 25.000 de PET-uri și am dat la schimb 6 tone și jumătate de legume și fructe, cele mai căutate fiind vinetele, ardeii kapia și varză
”, a declarat, într-un interviu acordat Wall-Street, Felician Cardos, Manager Mediu Carrefour România.
Iar, pe fondul acestei cereri crescute, retailerul francez a decis să continue acest program în încă cinci orașe din România.
„Acum suntem în plin proces de selecție al celor cinci orașe în care vom aduce acest program de plata cu PET-uri. În funcție de succesul de acolo, vom decide durata – o săptămâna sau mai mult”, a mai adăugat reprezentantul Carrefour România.
Acesta a mai spus că, în timpul campaniei desfășurată în Carrefour Băneasa, parcarea centrului comercial era mult mai curată, oamenii strângând toate produsele din plastic pentru a le valorifica, potrivit Wall Street.
„În Băneasa, am identificat două tipuri de oameni: cei care veneau pentru recompense, dar și cei care fac asta din responsabilitate față de mediul înconjurător”.
Programul propus de retailerul francez conține activități concrete pentru reducerea, refolosirea și reciclarea plasticului și a altor deșeuri. Potrivit reprezentanților Carrefour, în 2018, românii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul stațiilor SIGUREC și au cumpărat 20 de milioane de pungi biodegradabile.

Share this post

No comments

Add yours