Reciclarea PET-urilor, recompensată cu fructe și legume românești

Dai un PET, primeşti o legumă sau un fruct. Aşa încearcă un supermarket din ţară să îndemne oamenii la reciclare. Clienţii aduc de acasă PET-urile goale şi primesc la schimb roşii, ţelină sau mere. Proiectul a ajuns în Buzău, unde a fost primit cu entuziasm.

Oamenii din Buzău au venit cu zeci de PET-uri la unul dintre cele mai mari supermarketuri din oraş, pentru a primi la schimb… fructe sau legume.

”Proiectul îşi propune să ne educăm şi noi şi consumatorii noştri să fim mai prietenoşi cu mediul, să nu mai aruncăm PET-urile nici măcar la gunoi, pe străzi şi în alte locuri. Durează de pe opt noiembrie până pe 17 noiembrie.”, a declarat Ramona Andrei, director de magazin, potrivit Digi24.

Condiţiile sunt uşor de îndeplinit pentru oricine. Pentru ca oamenii să primească fructe sau legume din magazin, aceştia trebuie să aducă maxim 20 de PET-uri pe zi, iar acestea să fie curate.

Clienţii spun că sunt încântaţi de idee, mai ales că, în felul ăsta, sprijină reciclarea.

”Mi se pare o idee inovativă care nu a mai fost adusă la nivelul judeţului, să sperăm că sunt mulţi oameni încântaţi de această idee, mai ales că aşa salvăm şi natura.”, a declarat o tânără, în timp ce o alta s-a arătat entuziasmată de această măsură: ”Este foarte bună, foarte ingenioasă aşa oamenii nu vor mai arunca peste tot, pe toate străzile, pot fi utilizate mult mai bine.”

Un alt detaliu important este că toate legumele şi fructele primite în schimbul recipientelor de plastic sunt produse în România.

Share this post

No comments

Add yours