Primăria Cluj-Napoca renunță la paharele și la tacâmurile din plastic, de la 1 august

Primăria Cluj-Napoca va trece, de la 1 august, la eliminarea consumabilelor din plastic, cum ar fi pahare și tacamuri, folosite în instituție la protocol sau servire a mesei, dar și la cantină orașului sau la creșe, acestea urmând a fi înlocuite cu materiale reciclabile.


Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferință de presă că, prin această acțiune, Primăria Cluj-Napoca va intră în rând cu lumea modernă din Occident, care a trecut la eliminarea acestor produse din plastic.

“De la 1 august, trecem la eliminarea din uzul curent a produselor și materialelor din plastic la nivelul Primăriei Cluj-Napoca și altor entități subordonate, cum sunt cantina primăriei sau creșe, în ceea ce privește activități de protocol sau servire a mesei.

Acestea vor fi înlocuite cu produse din materiale reciclabile. Deci, de la 1 august, adio pahare și tacamuri de plastic la conferințele de presă sau la ședințele Consiliului Local. Prin această acțiune, Primăria Cluj-Napoca va intra în rând cu lumea modernă din Occident, care a trecut la eliminarea acestor produse”, a spus Boc.

Edilul a subliniat că este vorba de exigențe europene, care sunt îndeplinite și de primăria clujeană, cunoscând cât de nociv este plasticul pentru mediu și cât de multe daune provoacă, prin poluare, cetățenilor.

Share this post

No comments

Add yours