Orange România a desemnat câștigătorii concursului național SuperCoders 2018

Cei 50 de câștigători ai concursului național SuperCoders 2018 au fost desemnați de Orange România. Astfel din cei 260 de copii care s-au înscris în competiție, Orange România a selectat 50 de copii, în cadrul celei de-a doua etapă a programului de educație digitală.

Toți copiii câștigători vor fi premiați cu un loc în Academia Online, care este cea de-a treia etapă a programului. Aceștia vor participa, de asemenea, la cursuri și activități pe care le vor realiza la distanță cu ajutorul trainerilor Simplon România.

Micii programatori vor descoperi bazele limbajului JavaScript, pe parcursul a 30 de ore interactive, timp de 10 săptămâni. Totodată, primii șase finaliști ai competiției vor fi premiați și cu gadget-uri distractive – camere GoPro, boxe portabile sau căști wireless.

”Suntem mândri de această nouă generație de SuperCoders – copii pasionați de programare, care au rezolvat în cele mai creative și ingenioase moduri o tema legată de joacă offline. Este o dovadă că, gestionat eficient și canalizat spre educație, timpul petrecut în față ecranelor contribuie la dezvoltarea celor mici pentru mâine – pentru calea pe care o vor urmă la școală în anii următori, la facultate și mai apoi în carieră”, a declarat Veronica Dogaru, Corporate Communications Manager Orange România.

Programul de educație digitală SuperCoders este dedicat copiilor cu vârste între 10 și 14 ani, pasionați de programare și tehnologie. Prima etapă, Caravana SuperCoders, s-a derulat pe parcursul lunii octombrie, când aproape 530 de copii au participat la atelierele gratuite de programare susținute de specialiștii Simplon, în 10 orașe din țară.

După ce au făcut primii pași în programare, pe parcursul Caravanei, copiii din toată țară au avut ocazia să își pună în valoare abilitățile de coding în cadrul Concursului național SuperCoders. Micii programatori au fost invitați să dezvolte o animație pe platformele Scratch sau code.org, pornind de la o tema dată: să le arate locuitorilor celei mai moderne și tehnologizate planete din Univers jocurile și activitățile distractive de pe Pământ.

Share this post

No comments

Add yours