Orange dă sens vieții tinerilor fără văz și auz

Nu văd și nu aud. Sunt tineri cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple. Ei au nevoie de un sens în viață, au nevoie să se simtă utili, au nevoie să învețe, au nevoie de noi pentru a le arăta că pot mai mult. 

2

Orange și  Sense Internațional (România) – SI(R)  dezvoltă  servicii vocaționale în Arad, București, Galați, Iași și Timișoara pentru adolescenții și tinerii fără auz și văz. Proiectul își propune deschiderea a două centre vocaționale la Arad și Timișoara și dezvoltarea unei rețele naționale de centre vocaționale pentru tinerii cu surdocecitate/deficiențe senzoriale multiple (DSM) ce oferă servicii de calitate și asigură trecerea mai ușoară către viața de adult pentru 50 de tineri cu surdocecitate/DSM.

În plus, proiectul își propune să fie un semnal de alarmă pentru autorități și publicul larg cu privire la nevoile specifice persoanelor cu surdocecitate/DSM. Dorește includerea serviciilor vocaționale în sistemul național de învățământ. Proiectul asigură accesul la terapii specializate unui număr de 32 de copii cu surdocecitate din Oradea, Iași și Timișoara. Îi pregătește pentru dobândirea cu succes a aptitudinilor vocaționale.

Trei mini-tipografii, o seră și un laborator pentru modelarea marțipanului vor fi locurile unde 50 de tineri cu surdocecitate/DSM vor învăța o meserie ce le va crește șansa de a duce o viață independentă.

Proiectul este finanțat de Fundația Orange cu suma de 226.797 lei. Sense Internațional (România) este o organizație românească înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale din țara noastră.

Share this post

No comments

Add yours