O șansă la viață normală! Pacienții cu dizabilități motorii de la HOSPICE Casa Speranței au primit zece scaune cu rotile

Șansele ca oamenii cu dizabilități motorii să se bucure de o viață normală sunt mici, mai ales că gradul de accesibilitate în instituții ori în alte locuri din oraș este scăzut, însă Rotary București Cișmigiu le vine în ajutor cu zece fotolii rulante noi.

Astfel, Rotary Rotary București Cișmigiu a donat zece fotolii rulante noi, ușor de manevrat, pacienților care se confruntă cu un diagnostic incurabil, aflați în grija HOSPICE Casa Speranței. Scaunele cu rotile vor îmbunătăți calitatea vieții pentru copiii și adulții internați în spitalele HOSPICE din București și Brașov.

Evenimentul a avut loc pe 12 iunie, la sediul HOSPICE Casa Speranței din București, în prezența fostei campioane Gabriela Szabo și a reprezentanților Rotary București Cișmigiu, care au petrecut câteva ore alături de copiii și adulții internați în spitalul HOSPICE.

Donarea scaunelor cu rotile de către Rotary București Cișmigiu face parte din programul “Pe Roți”, un proiect mai amplu, desfășurat la nivel național.

Programul, care se va desfășura pe parcursul întregului an, își propune să îmbunătățească viața unor persoane cu dizabilități (între 50 și 100 pe an) cu scaune personalizate pe nevoile acestora. În toamnă, proiectul va continua prin a dona 25 de scaune personalizate în colaborare cu Rotary Club Bârlad.

Share this post

No comments

Add yours