”No Impact Project”, o campanie marca Asociația MaiMultVerde, pentru a susține un stil de viață eco

În perioada 1 mai – 10 mai 2015, Asociația MaiMultVerde va implementa, la Cluj Napoca ”No Impact Project”, un proiect deosebit, finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS +, împreună cu partenerii: Scambieuropei (Italia), Creatorii (Republica Moldova) şi Professional Forum for Education (Bulgaria).

foto-mai-mult-verde-

Inspirat de idea mișcării internaționale ”No Impact”, ce militează pentru un stil de viață sustenabil, Asociația MaiMultVerde își propune prin intermediul acestui proiect ca 37 de tineri din 4 state europene, Bulgaria, Italia, Moldova și România, să învățe cum să dezvolte și să mențină un stil de viață sustenabil.

Astfel, aceștia vor lua parte la o serie de prezentări, dezbateri, ateliere practice, vizite de studiu în cadrul unor instituții specializate pe subiectele abordate, simulări, precum și activități interculturale. Mai mult de atât, ei avea șansa să experimenteze în mod direct, prin observație empirică, reciclarea creativă și vor fi încurajați să dezvolte și să susțină ateliere de acest gen în comunităţile din care fac parte. Astfel se creează și bazele pentru o posibilă dezvoltare spre antreprenoriat a participanților.

Proiectul se sprijină pe interacțiunea dintre participanți, precum și pe interacțiunea cu persoane din afara grupului (exercițiul “No Waste Workshop”, expoziția reciclată realizată în parcul Central din Cluj-Napoca), lucru care va ajuta la dezvoltarea aptitudinilor de comunicare ale beneficiarilor. Toate activităţile şi metodele folosite sunt adaptate contextului de educaţie non-formală.

Creșterea conștientizării, în rândul beneficiarilor din cele patru state, a impactului pe care stilul lor de viața îl are asupra mediului; acumularea de cunoștințe care îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă consecințele pe care comportamentul lor îl are asupra ecosistemului; dezvoltarea unor abilități practice, care vor contribui la susținerea unui stil de viață prietenos cu mediul; influențarea atitudinilor și comportamentelor beneficiarilor prin promovarea unui stil de viață sustenabil în cadrul activităților derulate în timpul mobilității sunt doar câteva dintre principalele obiective ale proiectului ”No Impact Project”.

Share this post

No comments

Add yours