Locuri de muncă prin educație antreprenorială. Raiffeisen și VIP pun bazele unui model de business funcțional

Antreprenoriat, economie, relații internaționale și leadership sunt cele patru domenii în care asociația Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) a transformat potențialul studenților în excelență. 

foto: bit.pt

foto: bit.pt

Business Club, Leadership Development, Econosofia și International Affairs sunt cele patru comunități pe care VIP România le ține sub umbrela sa. Prin acestea, organizează proiecte cu impact, aliniate viziunii organizației de a contribui la formare unor oameni excepționali. Dezvoltarea și creșterea economiei oricărei țări se bazează pe antreprenoriat. România are doar 24 de IMM-uri la o mie de locuitori, la jumătate față de media UE. Această situație a apărut din cauza lipsei culturii capitaliste și a cunoștințelor legate de mediul antreprenorial.  Business Club și-a asumat misiunea de a soluționa acest cauze, iar academia de startup-uri Good to Go răspunde nevoii de a crea un context non-formal de dezvoltare anteprenorială. Ediția a XI-a a academiei Good to Go are ca scop crearea contextului și oferirea resurselor educaționale necesare studenților pasionați de antreprenoriat pentru a dezvolta un model și business și a contrui propriul startup cu ajutorul mentorilor și investitorilor.

Proiectul este susținut de Raiffeisen cu 19.455 de lei și-și propune dezvoltarea autonomiei autohtone prin creșterea productivități și numprului locurilor de muncă. Acest lucru este posibil doar prin dezoltarea competențelor antreprenoriale ale studineților care să pună în practică modele de business funcționale, prin care să crească competitivitatea mediului antreprenorial românesc prin stimularea inovației, inițiativei și performanței.

Este doar unul dintre proiectele susține de Raiffeisen Comunițăți dintr-un număr total de 15 pentru care a alocat suma de 100.000 de euro.

Share this post

No comments

Add yours