L’Oreal a premiat femeile de succes, care-și dedică viața unor cauze sociale. Cine sunt

L’Oreal Paris premiază anual femeile ce sunt un adevărat model și o binefacere pentru societatea în care trăiesc. Sunt femei de succes, care au un impact social deosebit asupra societății. Propriile tragedii le-au inspirat să-și dedice întreaga viață unor cauze sociale. L’Oreal și-a ales și-n 2014 antreprenoarele sociale de succes, zece la număr. 

foto: lorealparisusa.com

foto: lorealparisusa.com

Iată trei dintre femeile premiate:

Și-a pierdut ambele picioare când încerca să-și protejeze copiii de o tornadă. Tragedia nu a descurajat-o. A luat încercarea vieții sale ca pe un semn că trebuia să facă diferența în societate. Ea este Stephanie Decker, fondatoare unei organizații non-profit care îi învață pe copiii cu proteze să facă sport.

A fost dependentă de droguri. Știe ce înseamnă și știe cum să lupte cu dependența. Este Shaaron Funderburk, fondatoarea ONG-ului Off the Streets, care oferă adăpost și recuperare dependenților de droguri și persoanelor fără adăpost. Propria experiență a ajutat-o pe Shaaron să-i înțeleagă mai bine pe cei care acum sunt în situația în care ea a fost și să le întindă o mâna așa cum și ea și-ar fi dorit să primească. Până în prezent, Shaaron Funderburk a ajutat peste 750 de femei să-și descopere abilitățile, să se reunească cu familiilor lor și să redevină cetățeni activi ai societății.

Mary K. Hoodhood a aflat din discursul unui director de școală, de când lucra ca asistent social, că unii elevi căutau prin coșurile de gunoi ca să aducă mâncare acasă. Impresionată, a înființat Kids’ Food Basket, organizație ce luptă împotriva foametei în rândul copiilor din medii defavorizate. În anul școlar trecut, a hrănit 180 de copii. Poate părea doar un gest frumos al unei femei șocate de o realitate cruntă, dar este mai mult de atât. Mary îi ajută pe copiii flămânzi sfidând starea în care a lăsat-o un cumplit accident de mașină: are toate cele patru membre paralizate.

Share this post

No comments

Add yours