KMG Internațional, sprijin pentru SMURD de 100.000 de dolari! A donat două centre mobile de instruire

KMG Internațional a achiziționat și a donat către SMURD două centre mobile de instruire, pe structura unor automobile tip furgonetă, ce vor fi folosite pentru pentru derularea programelor de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală de urgență destinate paramedicilor. Conform informațiilor furnizate, vaorea acestora se ridică la 100.000 USD.

Cele două centre mobile de formare sunt dotate cu întreagă bază materială pentru desfășurarea în condiții optime a activităților didactice pentru grupe de 16 persoane, respectiv manechine avansate de instruire, simulatoare ale corpului omenesc, defibrilatoare, resuscitatoare siliconice, echipamente de extracție pacient din zone dificile, rucsace medicale de prima intervenție și stabilizare a pacientului și echipamente IT moderne.

”Nevoile sistemului public de sănătate sunt în continuă creștere și credem în datoria noastră socială de a contribui la dezvoltarea țării și de a acordă asistență medicală de calitate celor care au nevoie. Această inițiativa vine că o continuare a angajamentului pe care ni l-am asumat în 2009, când am inițiat și colaborarea cu SMURD și un program de granturi destinate sectorului medical. În ultimii ani am alocat peste 5 milioane USD pentru sănătate”, a declarat Alexey Golovin, VP, KMG Internațional.

Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, centrele mobile de instruire vor fi alocate logistic regiunii Centru și București-Ilfov, iar activitatea de instruire SMURD se va desfășura cu ajutorul unui număr de peste 10 formatori în toate județele limitrofe (Târgu-Mureș, Harghita, Sibiu, Albă, Brașov, Bitrita-Năsăud, respectiv București-Ilfov), dar și în alte regiuni cum ar fi Prahova, Constanța, Craiova, Galați sau Iași.

”Prin intermediul acestui proiect vom contribui la dezvoltarea activității de formare continuă a personalului din cadrul SMURD și vom realiza încă un pas foarte important din viziunea de a duce activitatea de pregătire mai aproape de oameni și de a avea un sistem de urgență integrat, alcătuit din specialiști foarte bine pregătiți și instruiți periodic la cele mai înalte standarde din domeniu. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără susținerea acordată de partenerul nostru, KMG Internațional, respectiv populația, care a ales să direcționeze 2% pentru Fundația pentru SMURD. Apreciem fiecare susținere acordată pentru că, în final, este important să amintim că … Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”, a declarat Raed Arafat, Președintele Consiliului Director al Fundației pentru SMURD.

Cele două centre mobile de training au fost prezentate pentru prima dată, înainte de intrarea lor oficială în activitate, elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a din Blejoi, Prahova. 120 de elevi de la școlile din comună au beneficiat de un curs de prim-ajutor oferit de formatorii SMURD.

În ultimii 10 ani, sprijinul KMG Internațional oferit SMURD a constat în carburant JetA1 pentru elicopterele aero-medicale, uniforme pentru voluntari (peste 750 la nivel național), un echipament ECMO mobil pentru a susține funcțiile respiratorii și cardiace ale pacienților în timpul transportului acestora de către echipajele SMURD, etc.

Grupul KMG Internațional a investit peste 8 milioane de dolari în proiecte de dezvoltare a comunităților la nivel național în ultimii ani, cu un număr total de peste 300.000 de beneficiari. Investițiile în sectorul medical, una dintre direcțiile strategice ale grupului, au vizat reabilitarea secțiilor și dotarea cu echipamente medicale a 60 de unități medicale din țară.

Share this post

No comments

Add yours