Fundația Vodafone România investește pentru modernizarea Secției de Neonatologie a Spitalului Județean Mureș

Secția de Neonatologie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Mureș a fost dotată cu echipamente și aparatură medicală în valoare de peste 900.000 de lei, în cadrul programului „Viață pentru Nou-Născuți în Mureș‟.

Prigram implementat de Asociația Cristi Vasiliu (ACV). 791.750 de lei din valoarea totală a proiectului au fost acordați de Fundația Vodafone România, inițiatorul și finanțatorul principal al programului, cofinanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Mureș, în cuantum de 100.000 de lei, și de Asociația Cristi Vasiliu, în cuantum de 40.660 lei strânși din donații de la persoane fizice și companii din Târgu Mureș.

Printre noile dotări ale Spitalului Județean Mureș realizate în cadrul programului se numără un sistem de telemedicină prin care medicii neonatologi din Târgu Mureș se vor putea conecta și consulta în timp real cu colegi și specialiști din alte secții de terapie intensivă neonatală din țară pentru diagnosticarea corectă a micuților pacienți, pentru obținerea unui diagnostic de confirmare sau pentru decizia de transfer al pacientului către o secție de nivel superior în condiții optime; un echipament UPS; un grup electrogen nou; o masă cu flux laminar; un eco-cardiograf; aparatură specializată pentru cele cinci linii de terapie intensivă neonatală ale spitalului.

Proiectul prevede și o componentă de training prin care toți medicii și asistentele secției de neonatologie și terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean beneficiază de ore de perfecționare lucrând alături de echipa secției de terapie intensivă neonatală a Spitalului de Copii Marie Curie din București, secție construită tot cu finanțare din partea Fundației Vodafone România, fiind cea mai modernă secție de acest tip din România.

Până în acest moment, doi medici și două asistente au parcurs 160 de ore de pregătire, în care și-au perfecționat cunoștințele legate de: tehnici de ventilație avansate, ventilația cu oxid nitric, tehnica de dializă, conduitele terapeutice la nou-născuții cu boli metabolice rare, îngrijirea pre și postoperatorie a nou-născuților cu malformații cardiace sau cu malformații congenitale digestive.

Proiectul de la Târgu-Mureș este unul dintre cele șase proiecte finanțate cu o valoare totală de 4,5 milioane de lei de către Fundația Vodafone România în ediția 2021-2022 a programului „Fondul Viață pentru Nou-Născuți”. Programul a fost lansat cu obiectivul de a contribui la scăderea mortalității infantile, la nivel național, prin creșterea capacității secțiilor și compartimentelor de neonatologie și de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata și transfera pacienții nou-născuți cu diferite afecțiuni medicale.

Share this post

No comments

Add yours