FAIR TRADE donează ceai și cafea pentru lucrătorii din sistemul medical și de asistență socială

Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare este o organizație non-profit implicată în promovarea și dezvoltarea economiei sociale și solidare. O parte dintre proiectele pe care le desfășoară sunt proiecte de educație și informare publică pe teme precum Consumul Responsabil, Agricultura Susținută de Comunitate (Parteneriatele ASAT), Comerțul Echitabil (FAIR TRADE).

În cadrul proiectului TRADE FAIR LIVE FAIR, partenerii CRIES derulează o campanie publică pe tema consumului și producției responsabile, ce atrage atenția asupra strategiei Comisiei Europene de a promova lanțurile alimentare scurte, Din fermă în farfurie.

Ca urmare a anulării evenimentului FairTrade Breakfast ce trebuia să aibă loc în martie în București (datorate pandemiei COVID-19), echipa de proiect a alocat o parte din buget pentru distribuția directă de cafea și ceaiuri ecologice din Comerțul Echitabil. Acestea au fost donate către personalul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara și către o organizație neguvernamentală care lucrează cu oamenii fără adăpost.

„Este un gest simplu de solidaritate față de comunitatea locală, cu gândul însă și la micii producători din țările în curs de dezvoltare, care sunt afectați deopotrivă de această criză. Comerțul Echitabil este o mișcare pentru justiție globală care urmărește să împuternicească comunitățile de mici producători, activiști si cetățeni-consumatori pentru a susține alternative democratice de comerț, centrate pe om. Bazată pe 10 principii etice, mișcarea de Comerț Echitabil promovează o remunerare corectă pentru micii producători și muncitori, respectarea drepturilor muncitorilor, combaterea muncii copiilor, promovarea de practici agricole responsabile față de mediu”, a menționat Mihaela Vețan, președinte al Asociației CRIES.

Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „TRADE FAIR LIVE FAIR”, cofinanțat de Comisia Europeană.

Share this post

No comments

Add yours