O rază de lumină pentru sistemul medical! A fost reabilitată Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Vulcan

Se spune că sistemul medical din România este la pământ, iar medicii au niște salarii mizere. Totuși, undeva, în această lume ”neagră” apar și mici raze de soare, căci numeroase organizații neguvernamentale se implică activ în susținerea acestora. Printre ele se numără și KMG Internaţional (fostul Grup Rompetrol), care a donat 10.000 de euro pentru reabilitarea şi dotarea unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Municipal Vulcan, din Hunedoara.

pic1

Finanțat prin intermediul programului ”Împreună pentru fiecare”, ce a fost demarat în 2014, spitalul care deservește anual 9.600 de pacienți a fost reabilitat, iar lucrările au vizat reamenajarea unei suprafeţe de 330 mp şi realizarea circuitelor conform legislaţiei în vigoare a întregului Compartiment de Primiri Urgenţe, dotarea cu mobilier şi aparatură medicală specifică: ventilator portabil, truse resuscitare, electrocardiograf etc. Beneficiarvulcan2îi direcţi sunt cei 188 angajaţi ai spitalului, 24.000 locuitori ai oraşului Vulcan, dar şi din celelalte localităţi din Valea Jiului.

”Sănătatea este unul dintre pilonii de susţinere a unei societăţii, cu impact direct asupra performanţelor economice. De aceea pentru noi, KMG Internaţional, starea de sănătate şi securitate a angajaţilor, dar şi a comunităţii naţionale în ansamblul ei, este o prioritate şi o direcţie de intervenţie prin programele de CSR”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreşedinte Senior KMG Internaţional.

Modulul educativ al proiectului a implicat 139 de elevi ai şcolilor din oraş, participanţi în 3 seminarii pe teme de sănătate şi acordarea primului ajutor.

Grupul susţine dezvoltarea comunităţilor locale prin platforma de responsabilitate socială Energia vine din suflet, ce cuprinde proiecte implementate la nivel naţional în domeniile protecţia mediului, sănătate, cultură. În ultimii 7 ani valoarea investiţiilor realizate prin acest program a depăşit 7 milioane USD.

Share this post

No comments

Add yours